Piešťancom hrozí, že si za teplo priplatia

  • Spravodajstvo
  • 23. augusta 2017, 20:25
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanský Bytový podnik hľadá nájomcu na svoje tepelné hospodárstvo! I napriek tomu, že primátor Miloš Tamajka poslancom po zmenách v Bytovom podniku na konci minulého roku prisľúbil, že sa Bytový podnik v privátnych rukách neocitne, zdá sa, že ich hrubým spôsobom zavádzal.

V polovici augusta konateľ Bytového podniku Pavol Vermeš, ktorého do jeho vedenia ustanovil primátor, začal formou prieskumu trhu hľadať privátneho nájomcu na tepelné hospodárstvo. V utorok 23. augusta sa uskutočnila obhliadka tepelného hospodárstva Bytového podniku za účasti troch súkromných firiem. Zarážajúci na tom je i fakt, že sa tejto obhliadky osobne zúčastnil i samotný primátor Tamajka.

Podľa našich informácií obhliadky sa mali zúčastniť súkromné firmy z Trnavy ESM-YZAMER a Safety Control a tiež Energyr z Nového Mesta nad Váhom, pritom, podľa nášho zdroja, je vraj víťaz vopred určený. Jeho meno poznáme, no zatiaľ ho nezverejníme, pretože to nie je podstatné. Dôležité je, čo prenájom tepelného hospodárstva spôsobí smerom k obyvateľom Piešťan. Budú mať drahšie teplo?

Otázky v súvislosti s týmito novými skutočnosťami sme zaslali na mestský úrad. Odpovede ako i dôvody, prečo hľadá Vermeš spoločne s Tamajkom nájomcu tepelného hospodárstva, keď doposiaľ to všetko fungovalo bez problémov pod správou mestskej eseročky, vám prinesieme v najbližšom vydaní Piešťanského týždňa. Samozrejme, iba v prípade, ak nám radnica na naše otázky zodpovie.
Bytový podnik spravuje v rámci tepelného hospodárstva zhruba 17 km tepelných rozvodov a 35 kotolní po celom meste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel