Recept herečky Anny Šiškovej: Červená kapusta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. augusta 2017, 10:18
  • Autor:red

Tentoraz sa známa slovenská herečka nezamerala priamo na hlavný chod nedeľného menu, ale odporúča, ako pripraviť chutnú prílohu napríklad k pečenému mäsu a knedliam.

Kapustu nakrájam na tenké slížiky a posolím. (Mám na to malý prístroj.) Cibuľu ošúpem a pokrájam na plátky. Do hrnca dám olej, rozohrejem, pridám cibuľu, krátko orestujem, zhrniem na jednu polovičku hrnca a na druhú dám 1 lyžicu cukru.
Opekám, kým neskaramelizuje. Karamel zmiešam s cibuľou, pridám kapustu, mletú rascu a zamiešam. Prilejem asi 1 dl vody a dusím len 10 minút, nie viac! Kapusta bude výborná chrumkavá, keď ju nebudete dlho variť ani dusiť, stačí krátko do polomäkka. Dochutím ju octom, cukrom a soľou. Nebojte sa dať všetkého viac, bude chutná a dokopy s knedľou a kačkou bude chuť vyvážená.

Červená kapusta
Potrebujem:
1 červenú kapustu
2 cibule
4 lyžice oleja
soľ
2 lyžice kryštálového cukru
mletú rascu
1 lyžicu octu

Najnovšie správy

V poradí siedme stromolezecké majstrovstvá Slovenskej republiky sa konali počas druhého prázdninového víkendu v Rakoviciach. Arboristi z okolitých krajín aj…
  • 21.07.2018, 11:00
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 22. júla. Tento deň je Dňom rodičov. Meniny má Magdaléna.
  • 22.07.2018, 08:00
  • Dobré ráno, Piešťany! / Spravodajstvo
Letné mesiace si mnohí nevedia predstaviť bez dobrých grilovačiek a príjemných vonkajších posedení s priateľmi. Vedia to i v Zariadení…
  • 22.07.2018, 10:00
  • Spravodajstvo / Región
Vážsky ostrov Lido v Piešťanoch je tradičným miestom nielen na prechádzky v prírode, ale aj na šport, opekačky či rybačku.…
  • 21.07.2018, 10:00
  • Piešťany / Spravodajstvo
Na poliach v Bašovciach majú už úrodu u maloroľníkov Romana a Róberta Dekanovcov pod strechou. Žatvu ozimného jačmeňa vykonali ako…
  • 22.07.2018, 09:00
  • Spravodajstvo / Región
Štvrtok, 31. september 2017
Meniny má Noro, zajtra Drahoslava