Tomáš Košút: Cítil som, že v Slovácku stagnujem

  • Šport / Futbal
  • 16. augusta 2017, 18:46
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanský futbalista Tomáš Košút sa po necelých ôsmich rokoch v českej najvyššej súťaži presúva do Poľska. Po avizovaní žiadosti o prestup v 1. FC Slovácko pol roka nehral a po vypršaní kontraktu sa dočkal nového angažmánu a najnovšie bude obliekať dres celku Arka Gdynia.

► Od roku 2010 ste pôsobili v najvyššej českej súťaži v drese 1. FC Slovácko, no zrejme pre vás nastal čas na zmenu. Čo napokon rozhodlo, že ste sa rozhodli prestúpiť do tímu Arka Gdynia, ktorý pôsobí v najvyššej poľskej súťaži?
– Oznámil som vedeniu Slovácka, že nechcem predĺžiť zmluvu. Cítil som, že potrebujem zmenu. Arka Gdynia bola medzi prvými záujemcami, hneď ma zavolali, aby som si prišiel pozrieť zázemie klubu i mesto. Veľmi to na mňa zapôsobilo a dohodli sme sa.

Tomáš Košút hral v drese 1. FC Slovácko takmer osem rokov.

► Mali ste na stole aj ponuky z iných klubov? Môžete ich konkretizovať?
– Mal som viacero ponúk. Ozvalo sa mi niekoľko manažérov, ktorí mi už od zimy ponúkali nejaké kluby, ale situácia sa vyvinula tak, že pôsobenie v Poľsku pre mňa bude najlepšie.
► Čo teda napokon zavážilo pri vašom rozhodovaní?
– Ako som už spomenul, hlavne to, že som videl prostredie, do ktorého idem. Poľská liga je určite kvalitná súťaž, ktorá je dosť sledovaná z iných krajín. Teraz bude záležať už len na mne, ako sa presadím a či budem mat na to posunúť sa vyššie.
► Cítili ste, že nastal moment na zmenu klubu? Predsa po takmer ôsmich rokoch v Slovácku, kde ste patrili k stáliciam v zostave, ste si možno nový angažmán zaslúžili…
– Už dávno bol ten čas, ale mal som zmluvu a bol problém ma vykúpiť. Cítil som, že stagnujem a potrebujem nový impulz a motiváciu.
Piešťanský futbalista už v drese Arka Gdynia.

► Poľská liga je rok čo rok atraktívnejšia, na zápasy chodia plné tribúny a tímy majú svoju kvalitu. Bolo to pre vás hlavným lákadlom?
– Ako hovoríte, liga je veľmi kvalitná a divácky sledovaná. Chcem toho čo najviac odohrať, budem tvrdo pracovať a bude záležať len na mne, ako sa tu adaptujem.
► Práve sa nachádzate na začiatku sezóny, s tímom ste absolvovali tvrdú prípravu. Zvládli ste všetko bez problémov?
– Bohužiaľ, mám teraz menšie zdravotné problémy, ale v klube máme výborné zázemie a celý realizačný tím pracuje na tom, aby som bol čo najskôr prichystaný v najlepšej kondícii.
Beriete pôsobenie v Poľsku trošku aj tak, že si môžete pootvoriť dvere do slovenskej reprezentácie?
– Reprezentáciu zatiaľ nijako neriešim. Pre situáciu v Slovácku som pol roka nehral žiaden súťažný zápas. Teraz chcem hlavne hrať a zvyšok ukáže čas. Mám len vysoké ciele, na ktorých sa snažím pracovať.
V Slovácku zrejme váš odchod nezobrali úplne dobre. Už od zimy ste v podstate boli mimo zostavy a nepripravovali ste sa ani s A-mužstvom. Ako ste vnímali túto situáciu?
– V Uherskom Hradišti ma prestali úplne platiť a odstavili ma na vedľajšiu koľaj, musel som trénovať sám. Mrzí ma, že sme sa takto rozišli po toľkých rokoch, ale taký je niekedy športový život.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela