Pestrý Červeník aj s Milli Vanilli

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 15. augusta 2017, 15:10
  • Autor:Agentúra Topfest

Víkendový 52. ročník rodinného festivalu s názvom Červeník v rovnomennej obci opäť dokázal, že na hudobných štýloch nezáleží, a spojil na jednom pódiu interpretov ako George Baker & Band, Milli Vanilli, Iné Kafe, Horkýže Slíže, Desmod, Zóna A, DJ EKG a prišiel aj Janko Lehotský.

Už v prvý piatkový deň a večer napriek neustálej hrozbe búrok a dažďa vládla skvelá atmosféra v postupne sa zapĺňajúcom amfiteátri. Dcéru Lenky Filipovej, účinkujúcej pod umeleckým menom Lenny, vystriedala punkrocková Slobodná Európa a tých pre zmenu Hans Bouwens známejší pod pseudonymom George Baker, ktorý roztancoval všetkých prítomných svojím megahitom Una Paloma Blanca.
Zaplnený amfiteáter si potom prišiel na svoje pri hitoch skupín Desmod a Iné Kafe a nič na tom nezmenil ani dážď, ktorý sa spustil na Červeník hodinu pred polnocou spoločne so začiatkom koncertu Vratka Rohoňa a jeho skupiny. 
Sobotňajšie chladnejšie, ale krajšie počasie lákalo do areálu festivalu už od skorého popoludnia početnejšie publikum, ktoré potešila svojimi hitmi skupina Nocadeň, ale aj kapela Modus Memory, ktorá prekvapila všetkých prítomných… Skupinu založil jeden z bývalých členov Modusu Marián Greksa, ženskými vokálmi mu skvele sekunduje Dagmar Rostandt, no v sobotu prekvapili špeciálnym hosťom, ktorým nebol nik iný ako Janko Lehotský.
Prítomní sa tak nestačili čudovať, že počujú jeden z najlegendárnejších hlasov slovenskej hudobnej scény, ktorý nesklamal ani svojimi povestnými slovnými spojeniami: „Všetkých vás tu v Červeníku pozdravujem, aj keď tu máme trošku vetry, povedal by som, že až orkánového smeru…“ Nechýbal Veľký sen mora, ale aj hity Dievčatá a Úsmev so špeciálnym prídavkom.
Nadšené publikum potom potešili energickou šou Smola a hrušky, po ktorých nasledoval ďalší zahraničný hosť Face meets the Voice MILLI VANILLI Experience – teda spojenie známej tváre z projektu Milli Vanilli Faba Morvana a hlasu Johna Davisa, ktorý bol jedným z tých, ktorí v skutočnosti naspievali najväčšie hity skupiny.

Halfplaybackové vystúpenie Milli Vanilli prenieslo prítomných do 80. a 90. rokov.

Halfplaybackové vystúpenie ponúklo naživo hitovky I‘m Gonna Miss You, Baby Don‘t Forget My Number, Girl You Know It‘s True, či Blame It on the Rain a prenieslo všetkých prítomných na prelom 80. a 90. rokov.
Zaplnený amfiteáter potom zažil energické vystúpenie domácej legendy Zóna A s frontmanom Koňýkom, ktorý všetkým dokázal, že sa výšok rozhodne nebojí! Počas jednej zo skladieb sa vyštveral až na vrchol konštrukcie strechy pódia a tam dospieval skladbu za nadšených ovácií publika…
I napriek tomu, že Horkýže Slíže nasledovali až po hodinovom sete DJa Mira Eckera, nič z dobrej atmosféry sa nevytratilo. Práve naopak – zdalo sa, že DJ EKG pritiahol ďalších fanúšikov pred pódium a odohral aj podľa svojich slov „zimomriavkové“ vystúpenie… Horkýže Slíže tak mohli veľkolepo ukončiť festival, ktorý ani tento rok nesklamal.
Organizátor Dušan Drobný: „Opäť sa ukázalo, že v Červeníku sa ľudia vedia baviť a pestrú dramaturgiu doslova vyžadujú. Veľmi sa teším, že nám až na ten piatkový dážď na záver vyšlo počasie a nikomu sa nič nestalo, veď všade navôkol nás zúrili búrky, takže sa už teraz teším na budúci rok v Červeníku!“
Agentúra Topfest sa zároveň teší na nasledujúci víkend, pretože na 18. a 19. augusta už chystajú na motokárovej dráhe AMK v Trebaticiach festival Hody Trebatice s tento rok obzvlášť zaujímavou zostavou: Wanastowi Vjecy, Iné Kafe, Polemic, Zoči Voči a Slobodná Európa…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava