Hudobný tip: Demolácie nielen v podaní Miley Cyrus

  • Kultúra a spoločnosť / Rádio Piešťany
  • 10. augusta 2017, 07:23
  • Autor:M. Papcun

V rubrike Hudobný tip predstavujeme albumy, ktoré stoja za vypočutie. Či už ide o známe, neznáme alebo neprávom prehliadané tituly, vždy sa snažíme nachádzať svojské, unikátne odklony od bežnej produkcie.

Americká speváčka Miley Cyrus nedávno vrátila na scénu svoju milú, nekonfliktnú popovú verziu piesne Malibu. Nenájdeme v nej miligram kontroverzie, ktorou bola nasýtená jej azda najznámejšia skladba Wrecking Ball. V klipe sedí nahá na hompláľajúcej sa demolačnej guli. Klip zdvihol vlnu pohoršenia. Spomienka naň vyvoláva otázku, čo bolo naozajstnou demolačnou guľou v kariére speváčky? Rozhodne jej album Miley Cyrus & Her Dead Petz z roku 2015.
„Mŕtvi Miláčikovia“ totiž zdemolovali zažité predstavy o podobe popového albumu. Majú 90-minútovú stopáž, neobsahujú vykalkulované do cieľovky sa presne triafajúce piesne. Skladby ako divoká Doo it, excentrická BB Talk alebo kozmická Space Boots sú priesečníkmi vplyvov, schopností a podôb kontroverznej speváčky. V piesni Twinkle Song sa spieva o Davidovi Bowiem učiacom skejtovanie, vykradnutí hudobnín či ukradnutej helikoptére… Miley sa pýta: „Čo všetky tie veci vlastne znamenajú?“ Dead Petz je každopádne príliš drzý, zložitý a odvážny na jednoduché odpovede.

Hudobné sety Adama Kvasnicu


Poslucháčov Rádia Piešťany a milovníkov hudby opäť pozývam počúvať moje hudobné sety, ktoré sú vysielané na vlnách rádia každý deň o 20.00 h. Okrem Rádia Piešťany si ich môžete kedykoľvek vypočuť na stránke mixcloud.com, ktorá funguje ako internetové rádio pre ľudí z celého sveta. Pod mojím menom tam nájdete viac ako 400 hodín mixovanej hudby rôznych žánrov.
Dopočutia na frekvencii 90,2 MHz!
Adam Kvasnica

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel