Čistejšie ulice bez ľudskej námahy

  • Spravodajstvo
  • 10. augusta 2017, 05:18
  • Autor:

Nahradí prácu aj dvoch desiatok aktivačných pracovníkov. Takúto hodnotu prináša do Vrbového nové technické vozidlo, ktoré bude v meste polievať, vysávať a zametať ulice. Mesto ho kúpilo za približne 170-tisíc eur s DPH, pričom stotisíc získalo z eurofondov.

„Nás vlastne vyšlo vozidlo aj s DPH na približne 70-tisíc eur, čo je podstatnejšie menej, než boli iné ponuky,“ uviedol Marián Šmacho, vedúci Útvaru miestneho hospodárstva (ÚMH) mesta Vrbové, kde majú kolesový komunálny traktor Holder C270 v majetku. Narážal tak na internetové dezinformácie, že mesto kúpilo vozidlo draho a že sa niekde „stratilo“ stotisíc eur. „Auto sme, navyše, kúpili spolu s príslušenstvom – polievacia cisterna a zametacia nadstavba, ktoré sú najdrahšie. Plánujeme dokúpiť aj zimnú výbavu na posyp a odhŕňanie snehu, čo sú oveľa lacnejšie položky a nezaťažia tak mestský rozpočet,“ dodal M. Šmacho.
Na ÚMH majú Holder od 21. júla a zatiaľ sa zamestnanci zaúčajú s ním pracovať. Snažia sa vychytať všetky „muchy“, ktoré ich môžu pri prevádzke zastihnúť. „Za nevýhodu stroja zatiaľ považujeme skutočnosť, že ak zmetie väčšiu nečistotu, napríklad slamu po družstevníkoch, upchajú sa mu sitá a vodič musí ísť vyprázdniť zásobník a prefúknuť sací agregát. Ale aj napriek tomu bude Holder pre mesto prínosom. Už len v tom, že nemusíme zháňať na zametanie mesta vyše 20 aktivačných pracovníkov, dnes vystačia na čistenie štyria takíto zamestnanci,“ poznamenal vedúci strediska.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava