Čo prináša 31. vydanie Piešťanského týždňa

  • Spravodajstvo
  • 8. augusta 2017, 06:38
  • Autor:red

V najnovšom vydaní nášho týždenníka sa dočítate aj:

Lupiči prepadli novinový stánok oproti Edenu


Posledný júlový deň, krátko po obede, neznámi páchatelia prepadli novinový stánok oproti hotelu Eden na Nálepkovej ulici v Piešťanoch. Podľa našich informácií mali ukradnúť väčšie množstvo kartónov cigariet značky LM a Marlboro. Lup mal hodnotu asi tisíc eur.
 

Horúčavy zabíjali ryby v Podolí 


Tropické horúčavy spôsobujú problémy nielen ľuďom, ale aj vodným živočíchom. V pondelok 31. júla vyrážali členovia Dobrovoľného hasičského zboru Pobedim k Podoliu, kde v menšom jazere hynuli ryby. V teplej, slabo okysličenej vode sa začali dusiť a prehrievať. Spozoroval to miestny rybár.

S každou novou platňou prežívala obrovskú radosť


„Moja mama mi vždy bránila a bola proti tomu, aby som Gotta obdivovala. Myslela si, že som do neho zamilovaná. Ale to nebola pravda. Ak by som ho ľúbila, tak by som trpela pri myšlienke, že si našiel ženu, má s ňou deti. Ja som mu to priala. A bola som rada, keď svoj vzťah spečatil manželstvom,“ skonštatovala V. Špániková a pristúpila k skrini, kde mala uloženú časť veľkej zbierky platní, cédečiek, albumov, vidonahrávok, kníh i veľkých zošitov plných výstrižkov z novín a časopisov.

Ľubomír Jakubčík odišiel do keramikárskeho neba


Do keramikárskeho neba odišiel v pondelok 7. augusta vo veku 91 rokov majster keramiky a remesla Ľubomír Jakubčík. Rodák z moravských Nevojíc prežil väčšinu života v Piešťanoch. Autor plastík, záhradných figurálnych objektov i žardiniér zanechal svoje diela inštalované aj v našom meste. Známa je najmä socha matky s dieťaťom pri hoteli Park Avenue či rustikálne keramické fotelky.
 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav