Starčekovia spievali s Vavrineckou trojkou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. augusta 2017, 16:30
  • Autor:Viera Dusíková

Na Annu bolo ešte zrána jasno a vo Vrbovom sa mal konať na dvore Domova dôchodcov Klas veselý Anna bál. No potom sa obloha zatiahla a múdrejšie bolo skryť sa vo vnútri.

A tak hudobníci z Vavrineckej trojky – Emil Jankovič, Michal Kriho a Pavol Kunic – svoje najrezkejšie pesničky hrali pre starčekov a starenky v jedálni domova. Horela lipka horela, Dedinka v údolí… spievali deduškovia i babičky spolu s muzikantmi.
V úvode sa všetkým prihovorila riaditeľka domova Eva Juhásová, kuchárky chystali koláče aj guláš, ošetrovateľky si na okamih sadli, aby si užili chvíľu oddychu po tom, čo pracne zhromaždili celú partiu do jednej miestnosti. Dlho však neposedeli. Bolo treba tancovať aj rozdávať melóny na tanierikoch – ako predjedlo. Pretože na podobných „candrbáloch“ je zvykom, že riaditeľka s personálom vinšuje oslávencom, nevynechali ani tentoraz dobrý zvyk a zavinšovali tým „júlovým“. A tak kytice kvetov a stisk ruky smeroval k starčekom a starenkám, ktorí sa narodili alebo majú meniny v lete.
Preto si dovoľujeme aj my v mene Piešťanského týždňa povinšovať Alžbete Mosnej, Oľge Sedlákovej, Oľgám Klčovej i Hrmovej, Annám – Mahrovej, Bajcarovej, Pagáčovej, Mihálikovej a Uhríkovej, tiež Božene Megovej, Marte Valkovej a Ignácovi Ševčíkovi k ich sviatkom. Želáme im hlavne pevné zdravie a chuť prežiť ešte mnoho dobrých dní v meste pod šikmou vežou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava