Športové dni šírili myšlienku pohybu a zdravia

  • Šport / Ostatné športy
  • 31. júla 2017, 20:17
  • Autor:T. Horký

Piešťany už dlhšiu dobu môžeme spojiť s pomenovaním – mesto športu. Presvedčiť sme sa o tom mohli aj počas uplynulej soboty, keď sa konal tretí ročník Športových dní. Nadšenci si tak mohli vyskúšať rôzne druhy športu na jednom mieste. Akcia mala navyše aj dobročinný nádych, keďže bola spojená s integračnou akciou pre rodiny s hendikepovanými deťmi Ruka v ruke.

Oproti minulému roku bolo centrum Športových dní 2017 pred Domom umenia, nie na Lodenici. Už od ranných hodín sa tu sústreďovali športoví nadšenci, ktorí si mohli vybrať z bohatého programu a každý si rozhodne prišiel na svoje. Deti aj dospelí si mohli vyskúšať čaro v Piešťanoch sa rýchlo rozvíjajúceho ragby alebo tradičného športu – hokeja, kde si spolu s havranmi zastrieľali na bránu. Svoje svaly si mohli otestovať pri funkčnom tréningu či v osemboji s vlastnou váhou. Dámy si prišli na svoje so Sju fitness a Zumba JUMP s Katkou a Kikou, keď si mohli zaskákať pod holým nebom, vyskúšali si jogu s Kikou alebo tanec a gymnastiku zároveň v spojení so streetworkoutom. Takisto nemohli chýbať jazdy na kolobežkách či cyklojazda Tour de Sĺňava. Jeden z hlavných bodov programu bol aj beh We Run Piešťany, ktorého sa zúčastnilo 89 bežcov.

S priebehom podujatia bola spokojná aj organizátorka Mária Bendová, ktorá nám prezradila svoje dojmy: „Ročník 2017 sa niesol v športovom duchu pre priaznivcov, ktorí si prišli schuti zacvičiť aj so svojimi rodinami, inšpirovať sa či okukať, čo tu všetko máme. Podujatie malo ‚chill‘ športovú náladu s hladkým priebehom. Vrátili sme sa späť pred Dom umenia, pretože chceme byť v centre Piešťan, kde nás prišli pozrieť aj rodinky zo sobotnej prechádzky a využili detský program pod stromami v parku.“

M. Bendová tiež uviedla, že s akciou chcú pokračovať i v budúcnosti: „Spokojnosť z mojej strany určite je, teším sa na ďalší rok! Dostala som len slová, ktoré potešili, a úsmevy príjemne unavených a spotených športovcov. Dokonca sa rozbehli nové partnerstvá a prípravy na ďalší rok s novými športmi. Každý, kto chce byť súčasťou a ešte som o ňom nepočula, hláste sa. Pointou je šíriť myšlienku pohybu a zdravia do každodenného života prezentáciou na tomto podujatí. Chceme naberať a inšpirovať mládež a ich rodičov.“

Športové dni mali navyše dobročinný charakter, keďže boli spojené s akciou Ruka v ruke. Išlo o integračnú akciu pre rodiny s hendikepovanými deťmi, ktorej sa zúčastnili napríklad aj úspešní paralympionici Veronika Vadovičová, Marián Kuřej, Michaela Balcová a Róbert Ďurkovič. „Novinkou bola spolupráca  s akciou Ruka v ruke na futbalovom štadióne zameraná na integráciu hendikepovaných. Konečne sa nám podarilo zorganizovať aj zbierku pre Elišku Octovú na jej pobyt v Adeli centre. Teší nás rozšírenie rozmeru akcie, rodinný program pre deti, šport, pomoc a benefícia,“ dodala organizátorka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava