Deti si pripomenuli dôležitosť zmyslov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. júla 2017, 13:15
  • Autor:am

Piaty ročník projektu piešťanskej mestskej knižnice s názvom Vitajte v našom svete si užili deti z detského domova na Sasinkovej ulici. Počas minulého týždňa sa formou rôznych aktivít oboznamovali s dôležitosťou ľudských zmyslov, o ktoré sú hendikepované deti ukrátené. Taktiež v piatok 21. júla v rámci tvorivých dielní v domove aj veľa kreslili.

„V projekte ide najmä o to, aby sa spojili hendikepované deti so zdravými,“ povedala na úvod lektorka Katarína Bajzíková, ktorá s deťmi pracovala spolu s kolegyňou Martinou Šulganovou. Formou prímestského tábora tak s deťmi z detského domova prechádzajú cyklom podujatí. „Začali sme s Mimi a Lízou, teda podujatím s názvom Svet za zavretými očami. Hrali sme hmatové pexeso, rozprávali sme sa, ako slepota ovplyvňuje žitie detí,“ prezradila K. Bajzíková. Ďalší deň pokračovali svetom ticha. Deti absolvovali divadielko v rytme afrických bubnov, stretli sa s tamojšími nástrojmi a pokračovali vo výrobe vlastného nástroja. „Používali tibetské misky, aby hmatom zistili, ako zvuk rozvibruje dlaň. Učili sa, čo ten zvuk vytvára,“ uviedla lektorka.

Posledný deň si deti užili literárno-výtvarný workshop. Najprv si vypočuli Mimi a Lízu, potom pokračovali v jej literárnom stvárnení. „Aby sme tiež precvičili všetky zmysly, využívali sme rôzne techniky a na záver sme si zahrali aj hmatové pexeso,“ skonštatovala K. Bajzíková, ktorej sa s deťmi pracovalo fantasticky. „Sú vďačné, čo sa mi páči a veľmi dlho som to nezažila, navzájom spolupracujú. Na workshopoch sa stretávam s tým, že deti si nepodajú ani nožnice. Tu si navzájom pomáhajú,“ dodala lektorka.

Tento týždeň budú deti v cykle podujatí pokračovať v mestskej knižnici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek