Práce prerušili pre starý vodovod

  • Spravodajstvo
  • 26. júla 2017, 10:19
  • Autor:vd

Posledná z etáp rekonštrukcie Sládkovičovej ulice v Piešťanoch sa naťahuje ako žuvačka. Stavbári z cesty odišli, nahradili ich budovatelia vodovodných rozvodov. Ukázalo sa totiž, že až v trojmetrovej hĺbke je staré liatinové potrubie z čias Winterovcov z roku 1930, ktoré je už technicky nevyhovujúce.

Do opravy vodovodu sa už pustila Trnavská vodárenská spoločnosť. „Potrubie je nevyhovujúce najmä preto, že je už naozaj veľmi staré a je príliš hlboko v zemi. Ak by došlo k poruche, ťažko sa k nemu dostať. Treba ale priznať, že porúch tu nebolo veľa, ale vyskytovali sa,“ informoval nás jeden z obyvateľov.

Ako podotkol, kedysi bola cesta oveľa nižšie, bola tam jama s nájazdom na mostík ponad potok Dubová, takže pôvodný vodovod bol z pohľadu vtedajších stavbárov pod povrchom cesty. Jama sa neskôr zarovnala, naviezla zeminou, cesta sa vyrovnala mostíku a potrubia ostali hlboko.

Ak má byť úsek novej cesty k vjazdu do Ulice Dominika Tatarku urobený poriadne a najmä preventívne, obyvatelia si musia vo svojej réžii vybudovať nové vodovodné prípojky podtlačením už pod jestvujúci nový chodník zo zámkovej dlažby. „Samotná prípojka, ktorú si budujeme, nás vyjde aj s potláčaním pod cestu asi štyristo eur,“ skonštatoval majiteľ jedného z priľahlých domov.

S touto položkou domácnosti nerátali, vyvstala až pri odkrývaní podložia rekonštruovanej cesty. Na prípadné omeškanie alebo pozastavenie rekonštrukčných prác sme sa spýtali hovorkyne mestského úradu. Eva Bereczová konštatovala: „Práce na Sládkovičovej ulici pokračujú neplánovanou aktivitou spoločnosti Trnavská vodárenská spoločnosť, ktorá sa v poslednom úseku komunikácie od križovatky Sládkovičova-Hodžova po križovatku Sládkovičova-Dominika Tatarku rozhodla vymeniť vodovodné potrubie, nakoľko je v zlom technickom stave. Vznikla tak potreba koordinácie prác pri dopájaní prípojok vlastníkov nehnuteľností v zmieňovanom úseku. Ak nenastanú neočakávané komplikácie, nemal by byť termín dokončenia prác ohrozený.“

Je teda otázne, či predpokladaný termín ukončenia prác 18. august ostane reálnym.

Mesto táto investičná akcia vyjde 770-tisíc eur, ktoré zaplatí z nového úveru. Obyvateľov domov však teší, že majú alebo budú mať novú cestu aj s chodníkmi, kde sa už konečne nebudú potkýnať o vyvýšenú dlažbu z koreňov stromov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 29, ktoré je v predaji od 25. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín