AKTUALIZOVANÉ: Tragédia v terchovskej drevenici poznačila rodinu z Piešťan

  • Spravodajstvo
  • 26. júla 2017, 08:55
  • Autor:red

Slovenskom otriaslo veľké nešťastie, ktoré v stredu 19. júla postihlo mladú rodinu pochádzajúcu z Piešťan. Pri nočnom požiari rodinnej drevenice v terchovskej časti Pálenice zahynula manželka Mateja Adamca Ružena († 40) a ich dve dcérky († 8 a † 5). Otec rodiny skončil s ťažkými popáleninami v nemocnici.

Po 20 dňoch však podľahol zraneniam – popáleninám pľúc a kože. Zomrel v stredu 9. augusta dopoludnia v nemocnici v bratislavskom Ružinove. Hasiči ani polícia dodnes nepoznajú príčiny vzniku požiaru a vyšetrovanie pokračuje.
* * *
Oheň sa rozhorel pred polnocou na poschodí drevenice, ktorú vlastnili Matejovi rodičia. Podľa dostupných informácií sa pred požiarom rodičia nachádzali v prízemí drevenice. Z oddychovania ich vyrušil hustý tmavý dym, ktorý sa šíril z podkrovia. To už bolo celé v plameňoch. Pravdepodobne pri záchrane detí, ktoré spali na poschodí, nastala apokalypsa. Po otvorení dvier izby nakumulované plyny vybuchli.

Ruženu zasiahli plnou silou a nemala šancu, Mateja odhodili až dolu zo schodiska, ktoré následne zhorelo. Popálený Matej sa snažil bezvýsledne hľadať pomoc v okolitých domoch. Napokon sa mu pomoci dostalo, no hasiči zo Žiliny i Terchovej prišli neskoro. Schodisko i poschodie sa už nedalo zachrániť. Hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať až po piatej hodine ráno. Príčinu jeho vzniku ešte nevyšetrili. „Predbežne je zatiaľ vylúčený požiar spôsobený vykurovacím telesom. Môj predpoklad je, že požiar mohol vzniknúť elektrickým skratom,“ odhadol šéf žilinských hasičov Jaroslav Kapusniak.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek