V Piešťanskom týždni 29/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 24. júla 2017, 19:47
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

O letisko sa zaujíma svetový líder v testovaní áut

Z výstavby automobilky pri Nitre by mohli profitovať aj Piešťany. Práve kúpeľné mesto padlo do hľadáčika jedného z najdôležitejších partnerov britskej automobilky Jaguar Land Rover. Na pozemkoch vo vlastníctve letiskovej spoločnosti by mohlo vzniknúť skúšobné a vývojové centrum celosvetového lídra vo vývoji a testovaní motorových vozidiel, britskej spoločnosti HORIBA MIRA Ltd.


Na Školskej sa asi tak skoro parkovať nebude

Parkovisko na Školskej ulici, ktorého údajne predražená výstavba sa stala hlavným dôvodom na odvolanie niekdajšej konateľky piešťanského bytového podniku Evy Kollárikovej na konci minulého roka, sa stáva hlavným bodom činnosti nového vedenie mestskej spoločnosti. Nový konateľ Pavol Vermeš sa za každú cenu snaží dokázať, že odvolanie Kollárikovej bol opodstatnený dôvod, a to aj tým, že sa snaží osekať vysúťaženú cenu 90-tisíc eur odstránením súčastí mestský- mi poslancami schváleného pôvodného projektu. 


Keď sú peniaze podstatnejšie než zdravý rozum

Zákony a nariadenia sú na to, aby sa dodržiavali. Niekedy však nastane situácia, keď by sa dalo nad nimi zažmúriť oko a vyjsť v ústrety občanovi. Stačilo by málo. Napríklad zdvihnúť zadok z  úradníckej stoličky alebo aspoň zvesiť slúchadlo telefónu a zavolať nadriadenému, hoci aj primátorovi, a nechať si odobriť výnimku.


Pod petíciu sa podpísalo viac ako tri a pol tisíc ľudí 

Petíciu za cyklochodník z Piešťan do Vrbového odovzdali aktivisti Marián Kališ, Vladimír Jankech a Dušan Knap na ministerstve dopravy a výstavby. Za urýchlenie dostavby tohto dopravného koridoru v telese takmer tridsať rokov nevyužívanej železnice vyzbierali viac ako 3500 podpisov.

Štát chce posilniť štatutárov na úkor demokracie

Pripravovaná novelizácia Zákona o obecnom zriadení sa zásadne dotkne aj piešťanského mestského zastupiteľstva. Pod- ľa návrhu z autorského pera ministerstva vnútra totiž klesne počet poslancov mestského zastupiteľstva zo súčasných 21 len na 17. Novela zákona, ktorým sa riadi chod samospráv v obciach a mestách, by mala vstúpiť do platnosti 1. januára 2018. Voči zneniu pripravovanej novelizácie sa však zdvihla vlna nevôle a aktivisti organizujú hromadnú pripomienku.

Novou dominantou v Podolí je Bratislavský hrad 

Model Bratislavského hradu s rozmermi 7×6 metrov sa po dostavbe stane najväčším exponátom Parku miniatúr v Podolí. Už sedemdesiaty model začali stavať pred rokom a len nedávno do terénu osadili monumentálny kráľovský palác hradu, ktorý sa okamžite stal dominantou celého areálu. 

Dva roky po požiari Coolturaku: Ako diskotéka vyzerá dnes?

V pondelok 10. júla uplynuli už dva roky od veľkého požiaru na Teplickej ulici v Piešťanoch, kedy nadránom zhorela známa a obľúbená diskotéka Coolturak. Čo je so zhoreniskom dnes a ako vyzeral po dvoch rokoch od najväčšieho požiaru v novodobých dejinách mesta PT Univerzál na Sídlisku Adam Trajan?


Kvalita vody na piešťanských kúpaliskách vyhovuje

Prvý z prázdninových mesiacov je takmer za nami a napriek občasným búrkam a zmenám počasia si prídu na svoje aj milovníci opaľovania a kúpania. Ktoré umelé kúpaliská sú však kvalitou vody vyhovujúce a ktoré prírodné lokality kontrolované? Odpovede sme hľadali u regionálnych hygienikov v Trnave i Trenčíne.

Európsky šampionát vypukne v sobotu

Slovenskí basketbaloví reprezentanti do 18 rokov finišujú s prípravou na európsky šampionát tejto vekovej kategórie, ktorý sa od soboty začne v Bratislave a Piešťanoch. Po piatkovom prípravnom súboji v Prostějove proti domácemu výberu Českej republiky ich pred štartom majstrovstiev Európy čaká už len generálka, ktorou bude duel proti Litve. Ten sa uskutoční v stredu 26. júla o 18.00 h v bratislavskej HANT aréne.

Športové dni už tento víkend

V priestoroch futbalového štadióna a mestského parku v Piešťanoch sa v sobotu 29. júla uskutoční športovo-rodinná integračná akcia Ruka v ruke spolu so Športovými dňami. Účasť prisľúbilo viacero reprezentantov i paralympionikov. Cieľom je vzbudiť povedomie o hendikepovaných ľuďoch prostredníctvom športových aktivít pre všetkých zúčastnených, hlavne medzi najmenšími.


Čajky si zahrajú ďalšiu medzinárodnú súťaž

Piešťanské basketbalistky v nasledujúcom ročníku budú hrať aj ďalšiu medzinárodnú súťaž. Klub sa prihlásil do východoeurópskej ligy Eastern Europe Women´s Basketball League (EEWBL), ktorá je pre Čajky výbornou príležitosťou pre medzinárodnú konfrontáciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav