Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. júla 2017, 10:47
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Jemný kapustový šalát



Potrebujem:
1 mladú kapustu
1 jablko
kúsok syra
rôzne jadierka: tekvicové, slnečnicové, môžu byť aj píniové oriešky  ale nemusia
1 lyžicu majonézy
asi 2 lyžice olivového oleja
lyžičku medu
soľ
citrón

Naspodok misy si urobím zálievku, v tomto prípade by sa to malo asi volať podlievka. Dám do misy majonézu, olej, soľ, citrón a med a rozmiešam to na kašičku.

Na podlievku nakrájam kapustu, nastrúham ošúpané jablko, nahrubo postrúham syr a nasypem jadierka (môžu byť aj nasucho opražené, ak sa vám chce). Všetko zmiešam tesne pred podávaním a najmä  ochutnám. Musíte ochutnávať často, aby ste si cvičili chuťové poháriky. Keď niečo jem v reštaurácii, väčšinou to viem potom uvariť aj doma, lebo na jazyku zistím všetky ingrediencie a ako to asi kuchári pripravili. Efektné je, keď šaláty vyzdobíme čerstvými jedlými kvetmi, ktoré predávajú v zelovococh. A môžeme ich aj zjesť!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 18. júla.

Najnovšie správy

Dnes je streda 20. júna. Tento deň je Svetovým dňom utečencov. V Dubovanoch sa v roku 1937 narodil výtvarník a…
  • 20.06.2018, 08:00
  • Dobré ráno, Piešťany! / Spravodajstvo
Dobrovoľný hasičský zbor Pobedim má síce kategorizáciu s označením „A“, no relevantné „áčko“ nekoluje v žilách všetkým členom. Podaktorí disponujú…
  • 20.06.2018, 18:00
  • Spravodajstvo / Región
Ako v Kocúrkove. Inak sa ani nedá nazvať toto dielo staviteľa, ktorý realizuje rekonštrukciu chodníka lemujúceho mestský park a Winterovu…
  • 20.06.2018, 10:00
  • Spravodajstvo / Piešťany
Štvrtok, 31. september 2017
Meniny má Noro, zajtra Drahoslava