Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej
Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.
Jemný kapustový šalát
Potrebujem:
1 mladú kapustu
1 jablko
kúsok syra
rôzne jadierka: tekvicové, slnečnicové, môžu byť aj píniové oriešky ale nemusia
1 lyžicu majonézy
asi 2 lyžice olivového oleja
lyžičku medu
soľ
citrón
Naspodok misy si urobím zálievku, v tomto prípade by sa to malo asi volať podlievka. Dám do misy majonézu, olej, soľ, citrón a med a rozmiešam to na kašičku.
Na podlievku nakrájam kapustu, nastrúham ošúpané jablko, nahrubo postrúham syr a nasypem jadierka (môžu byť aj nasucho opražené, ak sa vám chce). Všetko zmiešam tesne pred podávaním a najmä ochutnám. Musíte ochutnávať často, aby ste si cvičili chuťové poháriky. Keď niečo jem v reštaurácii, väčšinou to viem potom uvariť aj doma, lebo na jazyku zistím všetky ingrediencie a ako to asi kuchári pripravili. Efektné je, keď šaláty vyzdobíme čerstvými jedlými kvetmi, ktoré predávajú v zelovococh. A môžeme ich aj zjesť!
Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 18. júla.