Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. júla 2017, 10:47
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková.

Jemný kapustový šalát



Potrebujem:
1 mladú kapustu
1 jablko
kúsok syra
rôzne jadierka: tekvicové, slnečnicové, môžu byť aj píniové oriešky  ale nemusia
1 lyžicu majonézy
asi 2 lyžice olivového oleja
lyžičku medu
soľ
citrón

Naspodok misy si urobím zálievku, v tomto prípade by sa to malo asi volať podlievka. Dám do misy majonézu, olej, soľ, citrón a med a rozmiešam to na kašičku.

Na podlievku nakrájam kapustu, nastrúham ošúpané jablko, nahrubo postrúham syr a nasypem jadierka (môžu byť aj nasucho opražené, ak sa vám chce). Všetko zmiešam tesne pred podávaním a najmä  ochutnám. Musíte ochutnávať často, aby ste si cvičili chuťové poháriky. Keď niečo jem v reštaurácii, väčšinou to viem potom uvariť aj doma, lebo na jazyku zistím všetky ingrediencie a ako to asi kuchári pripravili. Efektné je, keď šaláty vyzdobíme čerstvými jedlými kvetmi, ktoré predávajú v zelovococh. A môžeme ich aj zjesť!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 18. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Do redakcie Piešťanského týždňa sa nám ozvala nespokojná obyvateľka Piešťan, Katarína, ktorá si všimla neporiadok a preplnené smetné koše priamo…
  • 01.06.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je utorok 3. júna. Vo Vrbovom sa v tento deň v roku 1926 narodil dôstojník Anton Muržic. Meniny má…
  • 03.06.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 3. júna 2025
Meniny má Karolína, zajtra Lenka