V prvom polroku horelo v kraji najviac za päť rokov

  • Spravodajstvo
  • 19. júla 2017, 13:22
  • Autor:SITA

Hasiči v Trnavskom kraji zaznamenali v prvom polroku 777 požiarov, pri ktorých bolo päť ľudí usmrtených a dvadsať zranených. Ide o najhoršie čísla za posledných päť rokov v počte požiarov, usmrtených aj zranených. V predchádzajúcich rokoch počet požiarov v prvom polroku neprekročil číslo 600, usmrtené boli najviac dve osoby.

Priame škody pri požiaroch boli podľa Júlie Kedrovej z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave vyčíslené na 1,3 milióna eur. Najviac požiarov hasiči evidujú v marci, najmenej vo februári. Až 541 z nich bolo v prírodnom prostredí. Z hľadiska príčin vzniklo najviac požiarov z nedbalosti a neopatrnosti dospelých, bolo to až 443 požiarov so vzniknutou škodou 251-tisíc eur. Nasleduje úmyselné podpálenie, ktoré hasiči evidujú v 131 prípadoch.

Najviac požiarov zaevidovali hasiči v okresoch Trnava, Galanta a Dunajská Streda, najmenej práce mali hasiči v okrese Skalica. V aktuálnej žatevnej sezóne hasiči evidujú šesť požiarov. Podrobnejšie informácie za piešťanský región prinesieme v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Aktuálne:


Piešťanskí hasiči v stredu 19. júla dopoludnia zasahovali v blízkosti Hotela Slovan pri ubytovni Riviera. Dôvodom výjazdu bol horiaci kontajner, v ktorom horel odpad. Hasiči rodiaci sa požiar včas uhasili pred rozšírením. Kontajner bol len z časti poškodený.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín