R. Klampár: Ak by sme trénovali doma, výsledky by boli lepšie

  • Vodné pólo / Šport
  • 19. júla 2017, 14:58
  • Autor:T. Horký

Oporou vodnopólistov KVP Kúpele Piešťany, ktorí v uplynulej sezóne mužskej extraligy obsadili výborné piate miesto, bol brankár Roman Klampár. Donedávna mládežnícky reprezentant bol spoľahlivou súčasťou mladého tímu a v rozhovore nám prezradil svoje dojmy z nedávno skončeného ročníka.

► Piate miesto je pre KVP Kúpele výborným výsledkom. Ako hodnotíte toto umiestnenie a celú sezónu?
So sezónou som spokojný. Hlavne s mužmi v extralige sme spravili dobré umiestnenie. Čo ma trošku mrzí, je predsezónny Slovenský pohár, kde nám štvrté miesto ušlo o jeden gól. Extraligovú sezónu sme síce nezačali veľmi dobre, ale nakoniec sme si uhájili piatu priečku, keď nám vyšla najmä nadstavbová časť. Hral som ešte za juniorov a tam ma to celkom mrzí, pretože sme išli na druhé miesto, ktoré nám o skóre ušlo.

► Vyšla vám najmä nadstavbová časť o piate až ôsme miesto, kde ste vyhrali všetky stretnutia. Čomu pripisujete fakt, že sa vám v druhej polovici sezóny darilo?
Pomohol k tomu najmä tréningový proces, keďže konečne sme sa mohli pripravovať v domácich podmienkach. Začali sme viac šliapať vodu, zaťažovali sme viac nohy, hlavne pracovali s loptou, nielen plávali. Za všetko vďačíme trénerovi a celému kolektívu, pretože sme sa zomkli, snažili sme sa a piate miesto je toho odzrkadlením.

► Váš tím mal najnižší vekový priemer, no napriek tomu ste dokázali konkurovať aj vyspelým družstvám z prvej polovice tabuľky…
Boli sme najmladší tím. Hrali sme viacmenej len juniori. Na začiatku to bol šok, keď sme nastúpili proti favoritom. Čakali sme, že budú silní, ale keď sme začali hrať, bolo to ozaj náročné. Prvý zápas, ktorý sme odohrali s bývalým majstrom, sme vysoko prehrali. Dávalo nám to veľmi veľa a postupne sme získavali skúsenosti. Vedeli sme, kde sú naše nedostatky a na čom musíme ešte potrénovať. Teraz cez leto sa tomu môžeme venovať a zlepšovať sa.

► V Piešťanoch majú vodnopólisti špecifické podmienky, musíte sa spoliehať len prevádzku kúpaliska Eva. To znamená, že v prvej polovici sezóny dochádzate za tréningovým procesom do Nového Mesta nad Váhom a od apríla môžete konečne trénovať doma. Ako vnímate tento hendikep?
Zima je obdobie, keď netrénujeme doma, tak to nie je ideálne. Trénujeme štyrikrát do týždňa po hodine, plávame, čo pre mňa ako brankára je horšie. Keď však začína príprava na Eve, náročnosť stúpa. Chvíľu trvá, než sa do toho dostaneme. Všetkých nás to baví a pociťujeme, že naša výkonnosť rastie. Takisto aj fyzicky sme silnejší. Počas zimy je to zvláštne. My sme vodnopólisti, a nie plavci. Potrebujeme pracovať s loptou v hlbokej vode. Je smutné, že Piešťany s veľkou vodnopólovou či plaveckou históriou nemajú podmienky na trénovanie.

► Myslíte si, že ak by ste mohli trénovať doma celý rok, boli by výsledky lepšie?
So štvrtým tímom tabuľky sme hrali v podstate vyrovnane. Myslím si, že ak by sme v zime viac potrénovali, zvládli by sme to ešte lepšie. Ak by sme trénovali celý rok v domácich podmienkach, dovolím si tvrdiť, že by sme boli v prvej trojke.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 18. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava