Kinballisti z Vrbového bronzoví vo Francúzsku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. júla 2017, 15:18
  • Autor:vd

Reprezentanti kinballu z Vrbového zažili svoj prvý veľký medzinárodný úspech na kinballovom turnaji vo Francúzsku. V konkurencii dvanástich družstiev sa tím žiakov zo Základnej školy na Komenského ulici umiestnil na tretej priečke v kategórii hráčov do pätnásť rokov. Prvé bolo družstvo zo Španielska, druhá Kanada.

S bronzovými medailami na krku zažili športovo nadaní tínedžeri okamih slávy nielen počas záverečného ceremoniálu Junior Open Maubeuge 2017 vo Francúzsku, búrlivo ich vítali aj Vrbovčania. „Bol to nádherný výsledok,“ tešila sa z úspechu svojich zverencov trénerka Martina Borsová. Do Francúzska ich nemohla sprevádzať pre nastávajúce materské povinnosti, päste im preto držala doma. Výpravu tvorili žiaci Soňa Foldiová, Sabína Konkušová, Nora Valová, Adam Gono, Martin Mešenec, Matúš Nizner a Šimon Prievozník. Sprevádzala ich ďalšia trénerka Slávka Mešencová spolu s trénerom a propagátorom tohto športu na Slovensku Aurelom Bitterom z organizácie IMA.

Kinball je kolektívna pohybová hra, ktorá vznikla v Kanade na konci 80. rokov minulého storočia. Dnes je populárnou pohybovou aktivitou na hodinách telesnej výchovy vo viacerých krajinách. Počas hry medzi sebou súperia tri farebne rozlíšené tímy. „Cieľom je, aby tím, ktorého farbu zakričí rozhodca, akoukoľvek časťou tela udržal veľkú loptu nad zemou podľa príslušných pravidiel. Hráči, ktorí loptu spracujú, ju musia odpáliť smerom k súperom. Ak niektorý z tímov urobí chybu, súperi získavajú po jednom bode,“ priblížila nám pravidlá tohto športu M. Borsová.

Podstatou hry je udržať loptu nad zemou – kolektívne. © – archív školy

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel