Farebný Indický večer

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. júla 2017, 14:48
  • Autor:vd

O Piešťanoch sa hovorieva ako o multikultúrnom meste. Potvrdzuje to i fakt, že sa tu dobre cítia ľudia z rôznych krajín. Na Indickom večere hudby spojenom s módnou prehliadkou, ktorý sa konal vo štvrtok 13. júla v Hudobnom pavilóne v mestskom parku, účinkovali pôvabné Piešťanky odeté v nádherných pestrofarebných šatách sárí.

Ocenili ich aj rodení Indovia  prvý sekretár indického veľvyslanectva na Slovensku šrí Vinod Kelkar. Po jeho slávnostnom príhovore a tiež uvítacom predslove predsedníčky Spoločnosti Slovenskoindického priateľstva Anny Galovičovej nasledoval umelecký program zložený z indických tancov v podaní Orientalshow z Bratislavy a moderovanej módnej prehliadky indických odevov v podaní členiek seniorskej skupiny AkSen. S mikrofónom v ruke priblížila nielen funkciu a význam sárí predsedníčka klubu Jarmila Staneková.

„Oslovili ma, aby som sa spolu s Piešťankami obliekla do nádherných indických sárí a vytvorila módnu prehliadku. Bola to veľká výzva,“ povedala Piešťanka Oľga Mišíková. „Indické dievča sa môže vydávať len vtedy, keď má vo svojej výbave štyridsať kusov sárí. Tento odev vylepšuje postavu vo všetkých smeroch, je aj veľmi praktický a v Indii ho môžeme vidieť všade na ulici, ale aj v úradoch, v politike, majú ho i televízne moderátorky, odievajú sa do neho ženy na všetkých spoločenských udalostiach, ale tiež bežne v domácnostiach. Každý kus je originál! A každá nositeľka sárí v ňom pôsobí veľmi dôstojne, elegantne a vznešene,“ priblížila indický odev O. Mišíková.

Na podujatí mal pôvodne vystúpiť jeden z najznámejších indických hráčov na nástroji sitar  Ahmed Alvi Shri Azeem z Delhí. Nedostal však víza, a tak ho nahradil virtuózny umelec z Českej republiky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava