Výzvou pre hasičov bola aj nadrozmerná dáma

  • Spravodajstvo
  • 18. júla 2017, 12:33
  • Autor:vd

Piešťanskí hasiči zažili týždeň plný pestrých výjazdov. Hasili čiernu skládku v Prašníku, čerpali vodu z nočného klubu pod Priorom, zachraňovali spoločensky unavenú ženu v Trebaticiach, pílili zlomený strom na Nálepkovej ulici v Piešťanoch a so sirénami vyrážali v pondelok do Bašoviec.

V Prašníku horela čierna skládka. Do priestoru skládky bioodpadu ktosi navláčil aj rôzny komunálny odpad a ten sa v pondelok 10. júla dopoludnia rozhorel. Horiace matrace, staré postele, preglejky aj haluzinu uhasili hasiči okolo jedenástej hodiny. Použili pritom vysokotlakový i „cé“ prúd vody, nelegálny odpad museli rozhrabať a zlikvidovať aj skryté ohniská.

Na staré prehrdzavené prívody vody doplatil v pondelok 10. júla prevádzkovateľ nočného klubu pod Obchodným domom Prior. Do jednej z miestností mu natieklo asi 2,2 metrov vody na výšku. Tá sa dostala aj do vedľajších priestorov. Hasiči na odčerpanie použili ponorné čerpadlo.

Ak človek popíja v horúcich dňoch, mal by myslieť na to, že alkohol zaťaží nielen hlavu, ale aj nohy. Zabudla na to v stredu 12. júla v noci nadrozmerná zákazníčka, ktorá sa nevládala postaviť v priestore toalety v jednom z pohostinstiev v Trebaticiach. Na pomoc jej prišli hasiči.

Poplach na Nálepkovej ulici spôsobil vo štvrtok 13. júla vysoký strom, ktorý sa začal mimovoľne nakláňať potom, čo ľudia i taxikár začuli podozrivý praskot. Strom, ktorého priemer kmeňa dosahoval asi sedemdesiat centimetrov, sa v noci nakláňal až tak nebezpečne, že sa dotýkal fasády obytného domu. Privolaná polícia zabezpečila priestor, odkláňala dopravu a hasiči strom odstránili pomocou vysokozdvižnej plošiny a píly.

Vo dvore rodinného domu v Drahovciach horelo v piatok 14. júla pred druhou hodinou v noci auto, pričom domáci to zistili, až keď už bolo na záchranu neskoro. Požiar uhasili piešťanskí hasiči, ktorí tam prišli, keď už bolo vozidlo značky BMW 530 v plnom plameni, pneumatiky už dohárali. Škodu odhadli na 13tisíc eur, príčinu požiaru zisťujú.

Čiernu skládku komunálneho odpadu v Prašníku likvidovali v pondelok 10. júla.

Pri cintoríne v obci Bašovce sa v pondelok 17. júla dopoludnia rozhorela čierna skládka. Hasiči požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody. Proti ohňu použili aj lopaty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava