Čajky poznajú mená potenciálnych súperov

  • Šport / Basketbal
  • 13. júla 2017, 09:24
  • Autor:th

Piešťanské basketbalistky spoznali na minulotýždňovom utorkovom žrebe európskych klubových súťaží FIBA v Mníchove svojich potenciálnych súperov v Eurolige alebo v Eurocupe. V oboch prípadoch čakajú na Čajky zaujímavé medzinárodné stretnutia.

V prípade, že by sa im podarilo uspieť v kvalifikácii Európskej ligy s poľskými Polkowicami, posunuli by sa do náročnej A-skupiny. Na piešťanský tím by v nej čakal obhajca titulu z Ruska Dynamo Kursk, český USK Praha pod taktovkou slovenskej trénerky Natálie Hejkovej, francúzsky Tango Bourges Basket, belgický Castors Braine, maďarský Šopron Basket, turecký Galatasaray Istanbul a ďalší francúzsky klub ESBVA-LM.

Ak by sa Čajky do Euroligy neprebojovali, zahrali by si Európsky pohár FIBA v základnej skupine D, kde by narazili na turecký Hatay, poľský celok Energa Toruň a rumunský ACS Sepsi-SIC.

Euroliga 2017/2018:


■ A-skupina: Castors Braine (Belg.), USK Praha (ČR), Šopron Basket (Maď.), Galatasaray Istanbul (Tur.), ESBVA-LM (Fr.), Tang Bourges Basket (Fr.), víťaz kvalifikácie Piešťanské Čajky/CCC Polkowice (Poľ.)

■ B-skupina: Wisla Can-Pack Krakow (Poľ.), Fenerbahce Istanbul (Tur.), Yakin Dogu (Tur.), Famila Schio (Tal.), CB Avenida (Šp.), Nadežda Orenburg (Rus.), UMMC Jekaterinburg (Rus.), víťaz kvalifikácie KSC Szekszard (Maď.)/BLMA (Fr.)
Európsky pohár FIBA 2017/18 – skupiny so slovenskými účastníkmi:

■ B-skupina: Good Angels Košice, MBK Ružomberok, Merson Buyuksehir (Tur.), Jenisej Krasnojarsk (Rus.)

■ D-skupina: Piešťanské Čajky/CCC Polkowice, ACS Sepsi-SIC (Rum.), Hatay BSB (Tur.), MKS Katarzynri Toruň (Poľ.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel