Modrovka oslávila 860. výročie vo veľkom štýle

  • Spravodajstvo
  • 12. júla 2017, 10:02
  • Autor:vd

Obec Modrovka v prvý prázdninový deň oslavovala vo veľkom štýle. Obyvatelia i početní návštevníci si uctili 860. výročie prvej písomnej zmienky. Spievalo sa, tancovalo, zabávalo i rečnilo. Ku kultúrnemu domu sa zbehli aj športovci, ktorí v ten deň absolvovali Beh okolo hradu Tematín.

Na pódiu sa vystriedali dychová kapela Inovčanka z Banky, Modrovanky-Krojovanky i folklórna skupina Podhoranka z Kočína-Lančára. Nechýbali orientálne tanečnice z piešťanskej skupiny Shams a zábava na koncerte kapely Slniečko. Obec pripravila aj výstavu v kultúrnom dome. Pozostávala z fotografií, diplomov, pohárov víťazov či z pozostatkov lietadla Mosquito, ktoré kedysi zostrelili Nemci. O osude jeho posádky napísal obyvateľ Modrovky Bohumil Ferianc aj publikácie.

Oslavy si nenechal ujsť ani predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Slávnostný príhovor o histórii i súčasnosti Modrovky predniesol jej starosta Roman Pomajbo. Ten pri tejto príležitosti ocenil aj najvýraznejšie osobnosti obce.

Oslavu si užili deti aj dospelí. Najmenší sa vyšantili na skákacom hrade, zažili rytierov i súťaže v areáli materskej školy. Tam si ich rodičia a starí rodičia pozreli vystúpenia škôlkarov z Modrovky i žiakov z Lúky. Drobci sa tešili z bohatej tomboly, o niečo vyššie ročníky z diskotéky.

Pred kultúrnym domom pri stoloch na laviciach za pekného slnečného počasia sedeli v družnom rozhovore rodáci, ktorí sa do Modrovky radi vracajú. „Postretala som tu aj svojich rovesníkov, s ktorými som v uličke na hornom konci pri mojom už neexistujúcom rodičovskom dome ako dieťa hrávala futbal,“ povedala 76-ročná Viera Peťkovská z Piešťan. Prekárali sa s kamarátkou, ktorá z nich bola brankárkou. Nechýbali rodáci od Praženkovcov, Čuvalovcov, Struhárikovcov či Potočkovcov.

O kúsok ďalej šéfkuchár z reštaurácie Majami ozvláštnil začiatok letných prázdnin Trojbojom z prasiatka. Fajnšmekrom podával zvonku chrumkavé a zvnútra šťavnaté pečené koleno, rebrá či krkovičku. Kto sa v ten deň ponúkol a mal dobrú náladu, kto si zaspieval a zatancoval, iste neobanoval.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 11. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín