Lucia Lužinská odštartuje turné v Kursalone

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. júla 2017, 09:33
  • Autor:A. Mathiasová

Známa slovenská herečka a speváčka Lucia Lužinská, ktorá pochádza z Chtelnice, sa po materskej dovolenke vracia na koncertné pódiá. V piatok 14. júla o 20.00 h na terase Kursalonu odštartuje spolu s kapelou turné, na ktorom predstaví rôznorodú tvorbu. Viac prezradila v rozhovore pre Piešťanský týždeň.

► Prečo ste si na úvod turné vybrali práve Piešťany?
Dlho som nekoncertovala, teraz ma čaká päť vystúpení, pričom v Piešťanoch začíname. Toto mesto mám rada a tým, že pochádzam z Chtelnice, je to tu pre mňa ako doma. Mám tu veľa priateľov a známych, takže sa pripravujem na akoby „obývačkový“ koncert. Na terase Kursalonu som však ešte nevystupovala, vždy to bolo vo veľkej sále alebo v klube. Bude to pre mňa premiéra, teším sa a dúfam, že vyjde počasie.

► Po akom čase sa vraciate za mikrofón?
Keďže mám dve dcérky, šesťročnú a čoskoro trojročnú, v tomto období som absolvovala len jednorazové vystúpenia. Teraz po prvý raz po materskej vyrážame s kapelou na šnúru. Program tomu bude prispôsobený, cvičíme nové veci a rada by som sa niekam posunula a urobila niečo nové svoje. Keď sa človek kreatívne vyvíja, veľa vecí potom robí s iným pohľadom.

► Z čoho teda bude pozostávať koncert?

Spievam s džezovou zostavou – na gitare a čarovnom nástroji, woodpacku, zahrá Boris Čellár, Fero Báleš zahrá na klávesoch, Vlado Máčaj na kontrabase a Aidži Sabo na perkusiách. Predstavíme tradičný swing, ale predstavíme aj popové piesne a slovenskú ľudovú tvorbu v džezovej úprave. Predpokladám, že zaspievam tiež čosi od Hanky Hegerovej, ale i energickejšie a modernejšie skladby, ktoré sa pokojne môžu zapáčiť aj ľuďom, ktorí počúvajú pop. No a zaznie aj vlastná tvorba.

► Ako sa hudobníčka cíti pred takýmto návratom?
Vzrušene. Teším sa a je to pre mňa motivácia, psychohygiena. Hudbou žijem odmalička, takže si od nej nemôžem dať úplne pauzu, robila som počas materskej experimentálne vystúpenia aj rôzne workshopy Ale je iné, keď sa človek po dlhšej dobe má postaviť na javisko s celým koncertným programom… Je to ako premiéra v divadle. No myslím si, že ak idete do vecí naplno, nechcete zostávať na mieste, ale posúvať sa vpred, vždy je to výzva a ste zvedaví, ako to ľudia príjmu a ako sa budete cítiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav