Detskému ihrisku Žihadielku už v ceste nič nestojí

  • Spravodajstvo
  • 12. júla 2017, 10:36
  • Autor:am

Piešťanské deti sa onedlho dočkajú nového ihriska Žihadielko. Miesto, kde areál pre deti má vyrásť, už je vytýčené a povrch pripravený na začatie stavby. Slávnostne otvárať ho majú už o mesiac.

Nové ihrisko s motívom včielky Maji, o ktoré obyvatelia zabojovali prostredníctvom internetového hlasovania, má vyrásť na Vážskej ulici hneď vedľa workoutového ihriska. V súčasnosti už sú staré kovové hracie prvky z plochy odstránené a priestor je pripravený na výstavbu 20×16 metrov veľkého areálu pre deti od 2 do 12 rokov.

„V súčasnosti prebieha odber zeminy z vytýčeného územia umiestnenia detského ihriska a označovanie jestvujúcich sietí od jednotlivých správcov týchto sietí,“ uviedla Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany. A keďže všetky povolenia, súhlasy a ďalšie formality mali byť vybavené do 10. júla, v súčasnosti už nič nebráni začatiu výstavby vyše 80-tisícového ihriska.

Deti od 2 do 6 rokov sa zabavia na pružinových hojdačkách, kolotoči či v domčeku, pričom v celej zóne bude podložie s dopadovou liatou gumou. Samozrejmosťou je veľké pieskovisko. Dominantou zóny pre deti od 6 do 12 rokov je veľký hrad so štyrmi vežami, ktorý nabáda odvážlivcov k množstvu lezeckých výziev. Z hradu sa dá odbehnúť na dva rôzne typy hojdačiek umiestnených v zadnej časti ihriska. V tejto zóne tvorí dopadovú plochu štrk. Pri vstupe bude stojan na bicykle, informačná tabuľa s prevádzkovým poriadkom a odpadkový kôš. Na zvýšenie bezpečnosti hrajúcich sa detí bude celé ihrisko oplotené. Dostupné majú byť i lavičky.

Termín slávnostného otvorenia detského ihriska Žihadielko aj so sprievodným programom pre rodiny s deťmi je plánovaný na sobotu 19. augusta so začiatkom o 10.00 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín