Zelený autobus opäť zavítal do Piešťan

  • Kultúra a spoločnosť
  • 11. júla 2017, 11:04
  • Autor:am

Milovníci filmových diel si užili obľúbenú dávku slovenských a českých snímok. Od stredy 6. júla do pondelka 10. júla totiž v Hudobnom pavilóne v Piešťanoch sídlil zelený autobus podujatia Bažant Kinematograf.

Podujatie, ktoré tento rok oslávilo 15 rokov, si za ten čas nenechalo ujsť približne 700-tisíc divákov v 60 mestách, medzi ktorými sa pravidelne objavujú i Piešťany. Zelená Škoda RTO dorazila do kúpeľného mesta z Trnavy a priniesla päť zaujímavých diel na plátne širokom deväť a vysokom takmer štyri metre.

Vo štvrtok sa do Hudobného pavilónu usadili prví hostia, aby si pozreli kultovú snímku Obecná škola. Napriek tomu, že divákov láka k plátnu a obrazovkám už viac než dve desiatky rokov, i tak si ju nenechalo ujsť mnoho návštevníkov. Búrka prerušila piatkové premietanie mnohokrát oceňovaného a uznávaného filmu s výbornou Zuzanou Mauréry s názvom Učiteľka. V sobotu si však milovníci kinematografie pozreli hranú rozprávku na motív Pavla Dobšinského, Sedem zhavranelých bratov.

O tom, že aj skrotení muži môžu zdivieť, sa diváci dozvedeli v nedeľu z filmu Teória tigra. Vlani tretí najnavštevovanejší premiérový film u našich západných susedov prilákal divákov aj do piešťanského parku. Poslednou snímkou bola v pondelok česká novinka, komédia Baba z ľadu.

V príbehu o neľahkých vzťahoch medzi tromi generáciami si hlavnú postavu zahrala Zuzana Kronerová.

Zelený autobus sa z Piešťan presúva do druhého mesta v okrese, do Vrbového.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel