Tanečníci uspeli na majstrovstvách Európy

  • Ostatné športy / Šport
  • 6. júla 2017, 13:00
  • Autor:am

Minulý týždeň bol pre tanečníkov zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch výnimočný. Od stredy do piatka predvádzali svoj talent na Majstrovstvách Európy vo výrazových tancoch v Budapešti. A podarilo sa im uspieť!

Nadané deti vystúpili v budapeštianskej športovej hale. „Pódium bolo veľké a široké, deti mali upriamené pohľady pred seba na porotu. Bohužiaľ, času na vyskúšanie bolo naozaj minimum,“ skonštatovala pedagogička Lucia Danišová.

Tanečné skupiny Flawless a Siluett zabojovali každá s dvomi choreografiami. „So skupinou Flawless, ktorá vznikla v roku 2013, sme si toho preskákali naozaj veľa. Máme za sebou vzostupy aj pády, preplakané tréningy, neúspechy. Minulý rok sme v skupine vykonali určité radikálne zmeny. Jednou bolo aj to, že sme neabsolvovali ani jednu súťaž, naopak, len pridávali a pridávali tréningy. Dnes viem, že to malo význam,“ zamyslela sa učiteľka.

Na minulotýždňových majstrovstvách napokon získali Flawless v prvý deň zlato, teda titul majstra Európy v kategórii B – Open – juniori s choreografiou Tamburíny. „Tento úspech je pre mňa ako trénerku veľmi cenný už len z toho pohľadu, akú mali konkurenciu. Naozaj som nečakala, že vyhrajú. Ešte som im aj riadne vynadala, že to nezatancovali na dvesto percent…“ priznala L. Danišová.

Na druhý deň uspeli aj ostatní tanečníci. Skupina Siluett pod vedením učiteľky Nikoly Gelingerovej získala prvé miesto v kategórii B – Moderný balet s choreografiou Fantóm a ďalšie víťazstvo v kategórii B – Moderný tanec. Deti súťažili s choreografiou Requiem.

Napokon ešte mladší žiaci zo skupiny Flawless získali desiate miesto v kategórii s choreografiou Madagaskar Show. Každý žiak dostal zvlášť medailu a za skupinu diplom.

„Mali sme menšie komplikácie s dopravou, ale nakoniec sa nám úspešne podarilo doraziť tam aj naspäť. Domov si tiež odnášame dosť nepríjemné zážitky z ubytovania, ale to všetko za to stálo! Ešteže sme mali so sebou môjho veľmi dobrého kamaráta, ktorý nám pomáhal sa dorozumievať po maďarsky,“ skonštatovala L. Danišová. Napriek tomu sú však učiteľky dojaté a najmä hrdé na svojich zverencov. Prázdniny sa však pre tanečníkov nezačínajú, čakajú ich ešte vystúpenia a projekty.

 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav