Veľká cena Piešťany na veľkej obrazovke

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. júla 2017, 21:49
  • Autor:T. Horký

Motoristický sviatok je tu! Od piatka do nedele sa na letisku uskutočnia motocyklové preteky Veľká cena Piešťany započítavané do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu. Hlavným programom budú preteky vyše 130 jazdcov rozdelených do 13 tried, no organizátori pre návštevníkov pripravili aj bohatý výber sprievodných aktivít.

Prípravy na podujatie sú v plnom prúde, no ten najväčší frmol pre organizátorov príde v strede týždňa, keď sa na letisku bude všetko chystať na motoristický víkend. „Už od stredy budeme zarezávať na letisku a chystať všetko na víkend. Najdôležitejšia bude príprava trate na preteky i zapojenie systému veľkoplošnej obrazovky s kamerami, ktoré tento rok budú snímať celú trať a fanúšikovia budú mať pôžitok zo všetkých jej úsekov,“ prezradil podpredseda Piešťanského motocyklového klubu Rastislav Martančík.

V piatok 7. júla o 19.00 h sa na Námestí slobody uskutoční promo akcia pred medzinárodnými pretekmi. „Rozhovory s jazdcami, autogramiáda, možnosť výhry vstupeniek na podujatie. Zblízka budete môcť obdivovať pretekárske motocykle, oficiálne safety car Audi R8 a Maserati Quattroporte, naše krásne hostesky vám rozdajú promo plagáty. Akciu bude moderovať Kamil Somorovský, od ktorého sa opäť dozviete mnoho zaujímavého, sprostredkuje i vaše otázky na prítomných jazdcov,“ povedal mediálny manažér podujatia Tomáš Motyčka. 

Ešte pred samotnou promo akciou sa uskutočnia voľné tréningy, v sobotu budú merané tréningy a kvalifikácia na hlavný bod programu – nedeľné preteky. Organizátori zatiaľ evidujú prihlásených okolo 130 jazdcov najmä z Česka a Slovenska, no i z ďalších okolitých krajín. Okrem neľútostných súbojov na trati, ktoré sú hlavným lákadlom podujatia, si návštevníci Veľkej ceny Piešťany budú môcť vychutnať aj viacero doplnkových aktivít v rámci sprievodného programu. 

„V sobotu predvedie Model klub Piešťany leteckú prezentáciu modelov lietadiel a vo večerných hodinách sa návštevníci budú môcť zabaviť na diskotéke. V nedeľu zase Tomáš Tóth z MotoTVshow ukáže svoje kaskadérske umenie na motorke. Vo vzduchu dvihnú návštevníkom adrenalín paraglidingoví akrobati. Počas celého víkendu bude pre najmenších k dispozícii detský kútik s animátorom, fanzóna a takisto množstvo stánkov s občerstvením i ďalšie atrakcie,“ pokračoval R. Martančík. 

Vstupenky na podujatie už sú vyše mesiaca v predpredaji a stále si ich je možné zakúpiť prostredníctvom portálu predpredaj.sk. Víkendový lístok je v hodnote osem eur, jednodňový vstup na nedeľné preteky bude šesť eur. Deti do 120 centimetrov majú vstup zadarmo. „Snažili sme sa zachovať cenovú politiku a nezvyšovali sme vstupné, aby sme prilákali čo najväčšie množstvo fanúšikov. Myslíme si, že ceny sú primerané, a pevne veríme, že si tento motoristický sviatok nenechajú ľudia ujsť,“ zakončil jeden z organizátorov R. Martančík. 

 Všetky dôležité informácie o podujatí nájdete na oficiálnej stránke pretekov www.pmkpiestany.sk.

Orientačný plán podujatia


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava