Nie je fešák, ale variť vie!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. júna 2017, 08:18
  • Autor:Richard Sulík

V spolupráci s majstrom kuchárom Pavlom Pospíšilom vydal Richard Sulík netradičnú kuchársku knihu s názvom, ktorý parafrázujeme v titulku – Fešák nie som, ale variť viem! V úvode sa „vyhráža“, že keď jedného dňa skončí v politike, stane sa kuchárskym experimentátorom a ponúka čitateľom dvanásť menu, každé pozostáva z predjedla, prvého chodu, hlavného jedla a dezertu. S dovolením autora niektoré z receptov postupne predstavíme aj čitateľom Piešťanského týždňa.

Sandrine mafiny



Sandra je ten poklad, ktorý so mnou žije a robí najlepšie mafiny na svete. Bol by veľký hriech nezaradiť ich medzi obľúbené recepty. Suroviny sú na 24 kusov, jedným vrzom tak vybavíte aj deti od susedov.

Ako prvé dajte zohrievať rúru na 180 °C, horné spodné pečenie. Zmiešajte jedna k jednej hladkú a polohrubú múku, spolu štvrť kila, pridajte jedno malé a mäkké maslo (125 gramov), toľko isto cukru (použite hnedý, trstinový, dáte najavo, že kráčate s dobou), balíček vanilkového cukru, štipku soli, dve vajíčka, polovicu kypriaceho prášku do pečiva (6 gramov), pol deci smotany na šľahanie a, samozrejme, hrozienka. Kopec hrozienok.

Cesto opatrne premiešajte (dve, tri minútky na nízkej rýchlosti) a naplňte do mafinovej formy (silikón je skvelý, lebo potom sa mafiny ľahko vyberajú) buď lyžičkou, alebo cukrárskym vreckom. Mafiny strčte do rúry na 20 minút. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a deti od susedov môžu prísť. Vy ste pripravený.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 13. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava