Príbeh svätca zaváňal rockom

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 14. júna 2017, 13:31
  • Autor:am

Spojenie hereckého, tanečného i hudobného talentu predviedli členovia Těšínskeho divadla v utorok 6. júna v Dome umenia. V rámci 62. music festivalu Piešťany umelci očarili divákov muzikálovým predstavením František z Assisi.

Príbeh o najznámejšom svätcovi zaplnil kultúrny stánok na Nábreží I. Krasku a diváci si počas troch hodín so zatajeným dychom vychutnávali nielen životný osud a prekážky Františka z Assisi, ale aj skvelé výkony umelcov. Niekoľkokrát ich za ne odmenili potleskom a na záver im poďakovali so standing ovation.

Na pódium vystúpili okrem českých hercov aj známe slovenské tváre ako Karol Čálik či Jana Lieskovská, no svoju úlohu si v muzikáli strihol aj spevák Lukáš Adamec, ktorý sa po piešťanských doskách pohyboval v tajomnom čiernom kostýme. Aj keď svojím vzhľadom možno trochu naháňal strach, určite dodal muzikálu drive a rockový nádych.

Úlohy Františka sa zhostil český herec Zdeněk Klusák. „Keď sme sa v divadle dozvedeli, že budeme robiť muzikál o Františkovi, s kolegom sme si hovorili, že vybrať si takú tému je veľká odvaha. Išlo o to urobiť príbeh zo života svätého, ukázať, aký bol a akou cestou sa vydal, a predstaviť ho zo všetkých strán a pohľadov,“ uviedol Z. Klusák, ktorý predtým toho o živote Františka veľa nevedel a dozvedel sa to aj vďaka kolegovi. Tento muzikál však dnes považuje za jeden z najdôležitejších v kariére.

Podľa Z. Klusáka František dodnes oslovuje mnoho ľudí po celom svete. „Keď som ho spoznával, veľa som čítal a zisťoval. Skúmal som rôzne pohľady na jeho život a ako to bolo alebo nebolo. Môžem povedať, že ma veľmi ovplyvnil a zmenil moje hodnoty,“ skonštatoval herec. Uvedomil si vraj tiež dôležité veci o ľuďoch, okamihoch, pravde, ale aj úprimnosti či láske. Práve tá, vraj vďaka Františkovi, je s hercom a azda aj zostane. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 13. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel