Výborné výkony kanoistov z Moravian

  • Kanoistika / Šport
  • 9. júna 2017, 08:52
  • Autor:sv/th

Piešťany boli počas posledného májového víkendu dejiskom 31. ročníka medzinárodnej regaty v rýchlostnej kanoistike. Už desaťročia si drží vysokú svetovú úroveň a aj tento rok sa konali veľmi kvalitné preteky. Slovákom sa tento rok podarilo získať až tri zlaté medaily v singlových disciplínach, o dve z nich sa postarali moravianski kanoisti z ŠK KAJAK Lukáš a Lucia Valovci.

Zaslúžené víťazstvo si L. Valo vybojoval v C1 na 200 m. Na 500 m trati získal druhé miesto a na 1000 m bol štvrtý. L. Valová suverénne zvíťazila v C1 na 500 m, na 1000 m trati skončila v C1 štvrtá a na 200 m dopádlovala na piatej priečke. V C4 získala spolu s Martinou Havrilovou, Sandrou Tinkovou a Viktóriou Ikréniovou striebro. V C2 na 200, 500 a 1000 m vypádlovala spolu s V. Ikreniovou zakaždým štvrté miesto.

Prihlásených bolo okolo 400 pretekárov zo 17 krajín, čím sa preteky zaradili medzi najväčšie juniorské regaty alebo regaty vôbec na svete. A to nielen počtom, ale aj silou zúčastnených krajín, medzi ktorými nechýbali kanoistické veľmoci Nemecko, Maďarsko, Poľsko, Česká republika.

„Regata bola pripravená tradične na veľmi vysokej úrovni a veľké poďakovanie patrí hlavne piešťanským organizátorom. Ja by som sa však chcel poďakovať trénerovi Lukáša a Lucie – Jurajovi Homolovi – za dlhoročnú a systematickú prácu s nimi. Jeho obetavý a profesionálny prístup nám môžu mnohí závidieť. Taktiež obrovská vďaka patrí Mariánovi Ostrčilovi, trénerovi VŠC Dukla Banská Bystrica, s ktorým obaja začali spolupracovať v príprave a denne dochádzali na tréningy do Trenčína, aby sa hlavne zdokonalili v technike. Výsledky sú spojením profesionálnej práce oboch trénerov a taktiež poctivým prístupom k tréningom obidvoch pretekárov. Poďakovanie si zaslúži aj fyzioterapeutka Miška Minárová. V nedeľu bez váhania prišla pomôcť Lukášovi, ktorý mal po sobotňajších pretekoch problémy s ramenom. Urobila skvelú prácu, pretože sa mu práve v nedeľu podarilo vyhrať. Ďakujem aj našim fanúšikom, ktorých prišlo vďaka domácemu prostrediu veľmi veľa,“ vyjadril vďaku viacerým zainteresovaným osobám predseda ŠK KAJAK Igor Valo.

„Boli to pre nás nádherné preteky, ktoré sme si naplno užili a tešíme sa, že pretekári z ŠK KAJAK Moravany nad Váhom sa zaradili medzi najrýchlejších vo svojich kategóriách aj v medzinárodnej konkurencii. Sme síce malý klub, ale prácu sa snažíme robiť poctivo a hlavne so srdcom. Veríme, že sa to odzrkadlí nielen na výkonoch pretekárov, ale aj na atmosfére v klube,“ dodal Valo.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 6. júna.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava