V. Hornáček: Počet detí v CFM JA je stabilizovaný

  • Šport / Futbal
  • 9. júna 2017, 12:29
  • Autor:th/vh


Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca (CFM JA) v predstihu pred poslednými zápasmi v jednotlivých kategóriách poďakovalo hráčom, rodičom i priaznivcom na dvoch vydarených akciách.

Prvou bol tzv. „Futbalový deň CFM JA“, kde predstavitelia centra chceli aspoň na chvíľu zastaviť čas a spojiť zábavu s oddychom, preto v nedeľu 21. mája odohrali na ihrisku v Trebaticiach až štyri súťažné zápasy a jeden „ligový“ medzi deťmi, trénermi a rodičmi. Počas celého dňa bolo zabezpečené občerstvenie s pitným režimom a nechýbal ani dobrý mládežnícky futbal. O hráčov, priaznivcov, ale hlavne o rodičov bolo postarané.

Hlavnou myšlienkou, ako uviedol šéftréner centra Vladimír Hornáček, bolo, aby sa rodičia ešte viac navzájom spoznali a chceli sme im tým aj poďakovať za celý rok prejavenej dôvery. „Veľké ďakujem za ochotu venovať čas navyše, za aktivitu pri odvozoch na tréningy, zápasy, za nadčas venovaný nielen deťom, ale aj trénerom, výboru, jednoducho za vernosť a lojálnosť k centru, keďže ‚rodina‘ sa aj naďalej rozrastá. Aj preto je počet detí v CFM JA zastabilizovaný a od leta budú prvýkrát prebiehať tréningové procesy od mladších žiakov oddelene po ročníkoch narodenia od 2005 do 2011, keď v každom ročníku je 12 detí a viac,“ zhrnul V. Hornáček.

Druhú akciu CFM JA vhodne načasovalo na majstrovský zápas medzi mužmi FK Krakovany a OFK Trebatice, keďže práve medzi týmito klubmi a samosprávou prebieha spolupráca v športovej výchove detí. Pred začiatkom stretnutia sa predstavitelia centra rozlúčili s hráčmi s ročníkom narodenia 1998, ktorí končia v mládežníckej kategórii dorastu, a poďakovali im za dôstojnú reprezentáciu a za obdobie strávené v CFM JA. Na pamiatku dostali dresy slovenskej reprezentácie so svojimi menami. Išlo o týchto hráčov: Dávid Burzala, Oliver Miklovič, Lukáš Gágorík, Adrién Kľučovský, Patrik Škamla, Martin Magala, Martin Straka, Adam Holán, Peter Jakúbek, Jakub Beran a Matej Beran. To však nebolo všetko. V programe pred početnou návštevou sa pokračovalo počas prestávky, kde boli na plochu vyzvaní tí najmladší, a to z dôvodu, že v predstihu vyhrali súťaž prípraviek organizovanú Oblastným futbalovým zväzom Trnava.

Hráči končiaci v doraste dostali na pamiatku dresy slovenskej reprezentácie.

Šéftréner CFM JA načrtol aj najbližší sumár podujatí, ktoré centrum čakajú. „Počas prestávky, v júni, kategória mladších a starších žiakov odchádza na päťdňový zájazd do Poľska podporiť slovenský reprezentačný výber do 21 rokov na majstrovstvá Európy na zápasy s Anglickom a Švédskom, pričom spoja príjemné s užitočným a odohrajú v Krakove prípravné stretnutia s miestnym tímom. Na začiatku júla zrealizuje taliansky veľkoklub Inter Miláno so svojimi trénermi v našich pomeroch nevídanú akciu. Dva týždňové kempy v termíne od 3. júla do 15. júla budú na ihrisku v Trebaticiach. Paralelne v tom istom období CFM JA v Krakovanoch uskutoční už svoj štvrtí domáci kemp pre deti od 6 do 12 rokov,“ zakončil V. Hornáček.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 6. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav