Otvorenie sezóny pouličných umení v Piešťanoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. júna 2017, 10:04
  • Autor:ts

Koncertom kapely San Borondon Cyclo Fanfaria v piatok, 9. júna o 17.00 na Kolonádovom moste a o 20.00 v klube ŽiWell „oficiálne“ otvárame sezónu pouličných umení v Piešťanoch. Koncert je súčasťou podujatia Piešťany Street Art Festival 2017 – Deň pouličného umenia, ktoré sa uskutoční dňa 5.8.2017.

Skupina San Borondon Cyclo Fanfaria je voľným nomádskym hudobným zoskupením, hrajúca tradičné piesne zo všetkých kútov sveta, od world music balkánskych, cigánskych a židovských melódií po piesne a rytmy zo španielsky hovoriacich krajín. Kapela bola založená v roku 2004 na Kanárskych ostrovoch.

"Koncert San Borondon Cyclo Fanfaria som pôvodne plánoval na festival, ale keďže životný štýl členov kapely je úzko spojený s cestovaním a buskovaním po európskych mestách bolo nemožné ich dostať v strede sezóny do Piešťan. Preto som sa rozhodol pozvať ich na (pred)koncert festivalu a zároveň tak otvoriť sezónu pouličných umení v Piešťanoch", hovorí organizátor koncertu a festivalu Piešťany Street Art Festival 2017 – Deň pouličného umenia, Branislav Galo.

"Zároveň by som chcel týmto inšpirovať kapely, ako aj iných umelcov, aby využili prichádzajúce leto a vystupovali na uliciach slovenských miest. Busking je koncertom a skúškou zároveň, mladé kapely sa tak zohrajú, naučia sa komunikovať s publikom a pri dobrej konštelácii si aj niečo zarobia. Akustické hranie do 22.00 je na Slovensku väčšinou bez obmedzení, ale odporúčam sa vždy informovať aj na príslušnom mestskom úrade", dodáva Branislav Galo.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava