Deti v regióne oslavovali svoj deň rôzne

  • Nezaradené
  • 7. júna 2017, 08:46
  • Autor:vd, foto: vd/am/pk/dh/zš/archívy škôl a obcí

Medzinárodný deň detí je sviatok, počas ktorého by sa každé, aj to najmenšie i najboľavejšie, srdiečko dieťatka malo smiať a cítiť ako v nebi. O vyvolanie tohto pocitu, úsmevu a radosti sa v celom regióne Piešťan snažili mnohí dospeláci. Ako sa im to podarilo, posúďte sami z veľkej fotoreportáže.

V piešťanskom parku bolo vo štvrtok rušnejšie ako v úli


Mestský park v Piešťanoch ožil vo štvrtok 1. júna deťmi všetkých vekových kategórií – od najmenších až po stredoškolákov. Oslava MDD sa začala rozprávkou o Maruške a dvanástich mesiačikoch v Hudobnom pavilóne, deti ju s napätím sledovali.

Na MDD si bolo možné aj zacvičiť s baletkou. Oslava pokračovala hrami, naháňačkou i nafukovaním balónov, hokejbalom či vyfarbovaním. Deti si vyskúšali policajné autá, megafóny, ponaháňali sa v parku, porozkladali si na tráve deky a užívali Medzinárodný deň detí, ktorý bol naozaj ukážkový.

Nielen zábavou, ale aj atmosférou a počasím sa oslava vydarila. U Šmolkov deťom nafukovali balóny. To všetko pripravilo mesto, jeho kultúrne stredisko a mamičky z Materského centra Úsmev.

Školský dvor zaplnili fantastické tvory


Sviatok najmenších si tento rok pripomenuli aj v Základnej škole na Holubyho ulici v Piešťanoch. Vo štvrtok popoludní sa v areáli školy usilovne súťažilo i zabávalo v karnevalových maskách.


Všetky deti z Prašníka sa šťastne usmievali


Vo štvrtok 1. júna sa na futbalovom štadióne v Prašníku konala oslava Dňa detí, ktorú zorganizovalo občianske združenie Deti z Prašníka a Obec Prašník.

Oslava sa začala divadielkom, potom sa mohli deti vyšantiť na skákacích atrakciách a nafukovacej šmykľavke. Povozili sa na koníkoch, zasúťažili si, občerstvili sa hotdogmi či gulášom a všelijakými slanými a sladkými dobrotami a ovocím. Deti si vyrobili v tvorivých dielňach vrtuľky, mohli sa povoziť na autíčkach, namaľovať si tvár, obdivovali prácu miestnych hasičov, vyskúšali si striekanie vodou na terč.

Vďaka podpore Trnavského samosprávneho kraja dostalo každé dieťa okrem balíčka aj krásnu zemeguľovú loptu. Všetci prítomní strávili príjemné popoludnie plné zábavy a už teraz sa tešia na budúcoročné oslavy MDD.


V Chtelnici plno zábavy pre šikovné ruky


V areáli chtelnického kaštieľa sa v sobotu veselo majstrovalo. Rodičia spolu s deťmi vyrábali z dreva maľované šamlíky i zvieratká. V parku ich tiež čakalo množstvo interaktívnych hier a divadelných predstavení ochotníkov z Hlohovca.


Vrbovčanov nadchýnali vojaci


Obrovský zážitok mali školáci z Vrbového, keď na štadióne zažili MDD s Ozbrojenými silami SR. Príslušníci logistiky z Hlohovca im prezentovali nielen statické ukážky zbraní, výstroja a techniky, ale aj naozajstnú streľbu slepými nábojmi či obranný boj pri prepade. Oslava pokračovala popoludní pri Dome kultúry koncertmi a vystúpeniami. Pre deti boli pripravené nafukovacie hrady, kreslenie na tvár, tvorivé dielne, chutné bagety aj nápoje. O dýchateľný vzduch sa postarali dobrovoľní hasiči.


Nápoje v Ostrove čapovali Indiáni


Deti z Ostrova čakalo na futbalovom štadióne skákanie na nafukovacích hradoch, hod oštepom, tri koníky poslušne krúžiace okolo štadióna nesúc detičky aj dobrovoľní hasiči z Veľkého Orvišťa, ktorí tu rovnako ako štátni policajti prezentovali prácu i techniku. Nápoje v indiánskom bare im ponúkali do kostýmov preoblečení organizátori. Akciu, ktorú pripravila obec v spolupráci s miestnou telovýchovnou jednotou a združením rodičov, zažilo asi dvestopäťdesiat malých aj veľkých detí.


V Bašovciach s penou i bosorkou


Oslavy v Bašovciach si z oblohy prišla pozrieť aj bosorka. „Bosorácke“ lietadielko z dielne Michala Pavloviča zvedavo krúžilo nad štadiónom, kde sa v ten deň preháňali a súťažili detičky v rovnakých tričkách s nápisom: „ja V Bašovce“. „Pre deti sme pripravili pestrý program, oboznámili sa s policajnou technikou, dobrovoľní hasiči im predviedli hasenie požiaru a na záver vytvorili penu. Bolo že to zábavy!“ uviedol starosta obce Ľubomír Dekan.


Školáci z Lúky vyšli na Tematín


Program žiakom Základnej školy v Lúke spravili učitelia. Pozostával z výstupu na zrúcaninu hradu Tematín. Zhruba dvesto detí bolo krátko pred desiatou hodinou dopoludnia už v cieli. „Pozorovali sme krásy prírody, opekali sme si a prezreli sme si všetky zákutia. Ten výhľad bol nádherný a nezabudnuteľný,“ povedala siedmačka Laura Masaryková.


Deti v Dubovanoch si piekli koláče


V Základnej škole v Dubovanoch si deti na oslavu nachystali občerstvenie tentoraz samy za pomoci učiteliek. Napiekli linecké koláčiky, bábovky, nachystali nátierky a pripravili jednohubky. Oslava pokračovala zábavou, súťažami a hrami.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav