Na dopravnej súťaži boli šikovnejšie predškoláčky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. júna 2017, 08:15
  • Autor:vd

Najšikovnejší piešťanskí škôlkari si preverili svoje vedomosti i zručnosti na dopravnom ihrisku Materskej školy na Detvianskej ulici. Druhý ročník súťaže s názvom Predškoláčik – dopraváčik absolvovali v stredu 24. mája za silného povzbudzovania svojich rovesníkov.

Súťaž zorganizovali mestskí policajti, ktorí si ako každý rok pozvali na pomoc kolegov zo štátnej polície aj príslušníkov hasičského zboru. Deti silno povzbudzovali a pokrikovali nielen po súťažiacich. Ich sympatie si získal aj vycvičený pes mestského policajta a kynológa Milana Komadela. Na ukážke poslušnosti „šliapal“ ako hodinky.

Kým trojčlenné družstvá pretekali v jazde zručnosti i správnosti, v rámci ktorej museli prejsť na kolobežkách slalom medzi kužeľmi, byť ostražití na dvoch svetelných križovatkách, ale všímať si aj ostatné dopravné značenia, pri hasičskom aute sa skupiny škôlkarov zaujímali o techniku. Hasiči im predviedli nielen povinný výstroj, ale aj systém navíjania a odvíjania hadíc, porozprávali o výjazdoch i o rôznych situáciách, ktoré musia počas zásahov zvládnuť, aby ochránili ľudí, majetok, ale zároveň neublížili sebe.

Policajti mali pre deti pripravené putá, obušky, dopravné terčíky a rôzne iné predmety, ktoré vo svojej praxi používajú. Škôlkari si mohli na pár chvíľ sadnúť do ich áut, postláčať gombičky, zapnúť vysielačku, potočiť volantom. Na dvore škôlky boli aj stolíky – pri troch sa vždy traja súťažiaci „potili“ pri riešení jednoduchých dopravných testov a vymaľovávaní značiek, na ďalších troch stolíkoch boli odložené veľké poháre pre víťazov a hodnotné ceny, medzi inými aj kolobežky či skateboardy. „Ja by som chcela vyhrať kolobežku, lebo tá moja sa mi pokazila,“ prezradilo čiernovlasé dievčatko.

Dievčatá boli na dopravnom

Na tejto súťaži sa v praxi ukázalo, že dievčatá sú v porovnaní s chlapcami o niečo šikovnejšie, zručnejšie a rýchlejšie reagujú. Aj v testoch vynikali. „Súťaž Predškoláčik – dopraváčik o cenu primátora v jazde zručnosti a zvládnutí troch dopravných testov podľa časových kritérií i správnosti riešenia v kategórii jednotlivcov vyhrala medzi jednotlivcami Júlia Kusendová z MŠ na Valovej ulici. Druhá bola Nella Pobjecká z MŠ na Považskej ulici, tretiu priečku získala Patrícia Gono z MŠ na Valovej ulici. Júlia a Nela mali rovnaký počet bodov, ale Júlia bola rýchlejšia v testoch, urobila ich za 62 sekúnd, Nella mala čas 119 sekúnd,“ uviedla Viera Husáková z Mestskej polície Piešťany.

V kategórii trojčlenných družstiev si najlepšie počínala partia z MŠ na Valovej ulici, striebro si vybojovali deti z Považskej a bronz domáci škôlkari z Detvianskej ulice. Na štvrtej priečke sa umiestnila MŠ na Ul. 8. mája 4, za ňou MŠ na Ul. 8. mája 2, šieste miesto obsadili deťúrence z MŠ na Ul. E. F. Scherera.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 30. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav