Cityfest roztancoval Námestie slobody

  • Nezaradené
  • 30. mája 2017, 12:49
  • Autor:am

Uplynulý víkend sa v Piešťanoch niesol v znamení hudby. Na Námestí slobody sa totižto uskutočnil už tradičný CityFest, ktorý opäť prilákal do centra tisíce návštevníkov. Tentoraz síce kapely odohrali svoje vystúpenia v uzavretom areáli, na zábave a atmosfére to však ani trochu neubralo.

Organizátori CityFestu vo štvrtok 25. mája uzavreli Rázusovu ulicu, aby pripravili Námestie slobody na dávku dobrej muziky. Keďže celý areál bol oplotený, na Winterovu ulicu sa v piatok a v sobotu dalo dostať len cez staré trhovisko či od Kolonády alebo Nálepkovej ulice.

Polemic zhodnotil publikum na výbornú



Po úvodných súťažiach a dídžejských vstupoch ako prvý muzikant vystúpil na pódium Bystrík. Divákov naladil do dobrej atmosféry a tí tak boli pripravení na piešťanskú legendu, kapelu Slniečko. Peter „Punto“ Remiš spolu s kolegami prilákali na námestie tisíce ľudí, ktorí na domácu skupinu s tridsaťročnou tradíciou nedajú dopustiť.

Po Piešťancoch prišla na rad muzika Polemicu, partie nadšencov štýlu SKA. „Koncert v Piešťanoch bol výborný. Tešili sme sa na tento festival, lebo sme tu ako Polemic mali premiéru a dopadlo to úplne perfektne. Sme veľmi spokojní, pridávali sme pesničky a ľudia sa bavili. To je pre nás to najviac, čo môže byť. Ak dostaneme opäť pozvanie, veľmi radi ho prijmeme a prídeme aj o rok, o dva alebo kedy bude možnosť,“ povedal po koncerte gitarista a spevák Michal „Mickey Mouse“ Novácky.

Polemic napokon na pódiu vystriedalo Ine Kafe a diváci si užili hity 90. rokov ako Ružová záhrada či Príbeh. Do tretej rána ešte z pódia znela hudba dídžejov.

Kaliho si vypočuli stovky fanúšikov.

Kali: Piešťany boli famózne



I keď sobotňajší program sa začal tanečnou párty Európy 2 s názvom Dance Exxtravaganza, areál CityFestu sa zaplnil o 17. hodine fanúšikmi rapera Kaliho. Ten prišiel aj s dídžejom Petrom Pannom. „Na CityFeste sme boli aj minulý rok a už vtedy tu bola perfektná atmosféra. No myslím si, že teraz bola ešte lepšia ako naposledy. Do Piešťan sa vždy radi vraciame. Jednak to z Bratislavy nemáme ďaleko, i keď tentoraz sme dorazili z Liberca a šli zasa do Brna. Za atmosféru tá cesta stála, ľudia sú tu extrémne vďační a vedia spraviť takú atmosféru, akú si každý interpret praje,“ povedal pre Piešťanský týždeň po koncerte Kali. Okrem ľudí ho dobíjalo energiou aj slniečko, ktoré po celý koncert svietilo na dav i pódium. „Vždy sa smejem interpretom, ktorí majú okuliare aj v klube. Teraz som to ale prvýkrát pochopil. O teplo teda ani tak nejde, pretože mám dvadsať kíl nadváhu a potrebujem schudnúť, čiže som sa aspoň vypotil. Ale celý čas mi extrémne svietilo slnko do očí, už som ľudí potom ani nevidel, pritom som mal okuliare desať metrov od pódia v aute. Ale na druhej strane, pri atmosfére, čo na námestí vládla, človek zabudne aj na teplo aj na slnko. Piešťany boli famózne,“ skonštatoval Kali.

Ak teda budú organizátori chcieť Kaliho pozvať i o rok, rád príde. Bude to však naposledy. „Koncertujem už len tento a budúci rok a končím. Budem veľmi rád, keď budem na túto akciu pozvaný a spravím tu väčší rozlúčkový koncert,“ dodal na záver Kali, ktorého na pódiu vystriedali skupiny Everlong a King Shaolin.

Na CityFeste po prvý raz vystúpilo zoskupenie Puding pani Elvisovej. „Hralo sa nám výborne. Došli sme z iného koncertu, mali sme trošku naponáhlo a boli sme v strese, či to stíhame, ale od prvej pesničky stres opadol, lebo ľudia boli veľmi milí,“ uviedol Peter „Pino“ Ungvölgyi z kapely Puding pani Elvisovej. Celý koncert začali novou pesničkou, ktorú zverejnili len pred dvomi týždňami. „Teraz ju testujeme na ľuďoch, ako bude znieť. Veľmi nás to bavilo, takže sme radi. Samozrejme, zároveň sme zaradili aj klasické skladby z nášho repertoáru zo všetkých albumov,“ dodal spevák a klávesista.

Po nich sa fanúšikovia skupiny Hex dočkali hitov ako Nikdy nebolo lepšie, Keď sme spolu či V piatok podvečer. Napokon na pódium vystúpili aj kapely Medial Banana a Malalata.

Obyvateľov hluk rušil


Kým po minulé roky bol prístup na Námestie slobody voľný, organizátori tento rok priestor ohradili a za koncerty vyberali vstupné. Na rozdiel od iných podujatí, počas ktorých boli doposiaľ toalety spoplatnené symbolickými dvadsiatimi centami, tentoraz boli sociálne zariadenia grátis, čo návštevníci aj plne využívali. Ich okolie dokonca strážil SBS-kár.

Návštevníci sa však ani tento rok nesnažili hádzať odpad do pripravených plastových vriec, a tak neporiadok z námestia museli nadránom spratať Služby mesta Piešťany. Čo však bude náročnejšie dať do poriadku, sú kvety nasadené vo veľkých kvetináčoch. Tie návštevníci využili ako priestor na sedenie a odkladanie nápojov, a tým ich značne poškodili. Obyvateľom, ktorí sa festivalu nezúčastnili, sa nepozdával ani hluk šíriaci sa z námestia takmer do celého mesta, ba dokonca i smerom na Banku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 30. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel