Mladí rybári v našom regióne

  • Spravodajstvo
  • 25. mája 2017, 14:21
  • Autor:pm

Práca s deťmi od útleho veku hrá veľmi dôležitú úlohu pri ich ďalšom napredovaní životom. Je to tak vo všetkých odvetviach, nevynímajúc rybolov. Deti treba viesť správnym smerom, aby sme z nich nevychovávali lovcov, ktorí vidia v rybe len potravu. Prioritou je láska k prírode, jej ochrana, starostlivosť o ryby a až na konci samotný lov.

Bohužiaľ, musíme konštatovať, že práca s deťmi-rybármi na Slovensku všeobecne nie je na požadovanej úrovni. Samozrejme, nájdu sa aj svetlé miesta a jedno z nich je aj v našom regióne.

V Piešťanoch a okolí nestretnete pri vode dieťa, ktoré by nepoznalo meno Jaroslav Heler. Nielen že je výborný kameraman a fotograf, ale v prvom rade už viac ako 11 rokov svojho života obetoval deťom. Rybárske krúžky, stanovačky, rybárske detské preteky. To je len málo z toho, čo pre našich najmenších J. Heler robí. Nie je umenie vziať deti k vode a nejako to tam vydržať. Dôležité je vžiť sa do ich myšlienok a dať im to, čo potrebujú.

J. Heler dáva deťom oveľa viac, ako len voľný čas. Dáva im všetko. Je zakladateľom Dňa svätého Petra, akcie, ktorá zožala v nultom ročníku obrovský úspech a uznanie mnohých osobností.

Samozrejme, na všetko sú potrebné peniaze, sponzori, a tých je treba hľadať. Ale ak niekto chce a hľadá spôsob, ako sa dá, a nie, ako sa nedá, vždy sa nájdu potrebné finančné prostriedky. Prispievajú rybárske organizácie, obce, starostovia a prispieva aj firma Sports – veľkosklad s rybárskymi potrebami, ktorá sídli v neďalekých Krakovanoch.

z Piešťan minulý rok. Celkové druhé miesto a šesť pohárov veľmi potešilo.

Všetko to prináša požadovaný efekt. Deťom-rybárom z Piešťan a okolia závidí celé Slovensko. Vďaka obetavej práci J. Helera sa dostávajú mladí piešťanskí rybári na najvyššie stupienky pre víťazov nielen na domácich, ale aj na zahraničných súťažiach.

Najväčšie úspechy mladých rybárov, členov DRK J. Helera, v roku 2016



■ Majstrovstvá Slovenska v LRU prívlač:
1. miesto: Maxim Humaj (Piešťany), 2. miesto: Damián Humaj (Piešťany), 3. miesto: Matej Lukáč (Chtelnica)

■ Majstrovstvá Slovenska v LRU plávaná:

1. miesto: Jakub Lipka (Piešťany)

Casting talent v rybolovnej technike: 2. miesto: Mathias Molnár (Drahovce), 3. miesto: Dávid Piešťanský (Chtelnica), 3. miesto: Miška Duranová (Veľké Kostoľany)

■ Medzinárodné majstrovstvá Čiech v prívlači:
1. miesto: Maxim Humaj (Piešťany)

■ Celoslovenské kolo Zlatého blyskáča 2016:


Plávaná – jednotlivci: 1. miesto: Matúš Dóci, 2. miesto: Jakub Lipka, 3. miesto: Mathias Molnár (všetci MsO SRZ Piešťany),
Družstvá: 1. miesto: MsO SRZ Piešťany (Matúš Dóci, Jakub Lipka, Mathias Molnár, Maxim Humaj), 3. miesto: MO SRZ Vrbové (Matej Lukáč, Michaela Duranová, Filip Suchý, Timea Smolková)

Rybolovná technika: 3. miesto: MsO SRZ Piešťany (Matúš Dóci, Jakub Lipka, Mathias Molnár, Maxim Humaj)

Celkovo: 2. miesto: MsO SRZ Piešťany (Matúš Dóci, Jakub Lipka, Mathias Molnár, Maxim Humaj)

■ Kinderfeedertour 2016, konečné poradie:


Do 10 rokov: 1. miesto: Jakub Lipka (Piešťany), 3. miesto: Linda Palkechová (Trebatice)

Dievčatá do 15 rokov: 1. miesto: Linda Palkechová (Trebatice), 2. miesto: Michaela Duranová (Veľké Kostoľany), 3. miesto: Soňa Predná (Krakovany)

■ Štuplík cup 2016, konečné poradie:


2. miesto: Matúš Dóci (Sokolovce)

Deti získali na pretekoch v minulom roku vyše 70 pohárov!

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 23. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel