Topfest 2017 aj so škótskou speváčkou Amy Macdonald!

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. mája 2017, 13:45
  • Autor:ts

Pár týždňov pred festivalom Topfest 2017 , ktorý sa uskutoční 30.6. – 1.7. na piešťanskom letisku pribudlo do tohtoročnej zostavy účinkujúcich ďalšie zaujímavé meno. Pestrý line up obohatí aj škótska speváčka a gitaristka Amy Macdonald známa najmä vďaka megahitu This is the life.

Multižánrovosť festivalu Topfest tento rok potvrdzujú mená ako Karel Gott, Bastille, Skindred, Gogol Bordello, Slot, Kabát, ale aj megahviezda v podobe autora aktuálneho hitu Human, Rag´n´Bone Mana.  

Amy Macdonald dopĺňa túto zostavu a podľa renomé, ktoré predchádza jej live vystúpenia so skupinou bude zaujímavým koncertným obohatením festivalu.

Narodila sa neďaleko najväčšieho škótskeho mesta Glasgow a na gitaru sa naučila hrať sama, keď v otcovej  dielni našla starú gitaru. Od dvanástich rokov sa venuje hre na gitare, k čomu ju inšpirovali hlavne jej detské vzory – kapely Travis  a The Libertines.

V roku 2007 vydala svoj prvý album, ktorým sa stala celosvetovo úspešnou – jeho názov bol This is the life. Presne ako v poradí štvrtý singel z tohto albumu, ktorý bol prelomovým v jej kariére a dodnes jednoznačne najväčším hitom, ktorý bodoval na 1. mieste v piatich európskych krajinách! V štyroch z nich bol jej album najpredávanejším a celosvetovo sa ho predalo viac ako 3 milióny kusov.

Jej štvrtý štúdiový album pod názvom Under stars vyšiel tento rok vo februári, zaujala na ňom hlavne optimistickou pilotnou singlovkou Dream On.

Tá určite nebude chýbať ani v jej playliste na piešťanskom letisku, kde vystúpi v sobotu 1. júla. Predpredaj permanentiek v sieťach Ticketportal a Predpredaj.sk za zvýhodnenú cenu 50€!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela