Kongres jogy tento rok vo väčšom štýle

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. mája 2017, 10:23
  • Autor:T. Horký

Takmer 150 nadšencov jogy si v sobotu našlo cestu do Diplomat arény, kde sa konal 10. ročník Kongres jogy. Organizátorkou bola známa piešťanská lektorka Michaela Hluchová, ktorá nám prezradila svoje dojmy z celého podujatia.

Kongres jogy sa v Piešťanoch koná už od roku 2007, no jeho desiaty ročník sa po prvý raz uskutočnil v Diplomat aréne za takého počtu účastníkov. „Kongres organizujem tradične vždy v máji. Energia ľudí na takýchto akciách ma vždy fascinovala. Stretne sa tu veľa príjemných, veselých a inšpirujúcich ľudí, ktorí vytvoria skvelú atmosféru. Kongresy jogy som organizovala v komornejšom prostredí penziónu Bodona, maximálne pre 50 ľudí. Ten začiatkom roka ukončil svoje fungovanie ako penzión a mne sa naskytla otázka, kde a či vôbec v roku 2017 urobím kongres. Chodíme občas na basketbal do Diplomat arény, kde je vždy úžasná atmosféra, a tak vznikla myšlienka urobiť akciu tu a vo väčšom štýle. Ako sa hovorí, na začiatku všetkého je myšlienka, a tú sa potom pokúšame formovať do reality. Som rada, že sa to podarilo vďaka ústretovosti celého tímu ľudí, ktorí majú halu na starosti, ale, samozrejme, aj vďaka mojim kolegyniam, ktoré mi pomáhali. Veľká vďaka patrí mojej rodine, ktorá mi je oporou,“ uviedla M. Hluchová.

Samotný kongres pozostával z bohatého programu, ktorý trval s malou prestávkou od 10.00 do 17.20 a nadšenci jogy si rozhodne prišli na svoje. „Program bol zložený zo šiestich hodinových lekcií rôznych štýlov jogy. Joga je len jedna, ale má svoje štýly v zmysle energie pohybu. Dynamická, silová, relaxačná, meditačná, tanečná – takže každý si môže vybrať takú, aká mu najlepšie vyhovuje. Pozvanie prijali moji priatelia lektori, ktorí svojimi lekciami prispeli k skvelej atmosfére akcie. Záver kongresu vrcholil lekciou, ktorá bola za sprievodu živej hudby – na klávesoch hral piešťanský rodák Tomáš Gajlík a spievala úžasná slovenská diva Svetlana Rymarenko, ktorej hlas je prenádherný. Aj reakcie zúčastnených mi potvrdili, že to bol nádherný zážitok,“ priblížila obsah podujatia jeho organizátorka.

Joge sa venujú prevažne ženy.

M. Hluchová je známou lektorkou jogy a venuje sa jej 13 rokov. Našim čitateľom prezradila, v čom je joga výnimočná, prečo sa jej oplatí venovať. „Ak chceme viesť šťastný a zdravý život, mali by sme byť v harmónii so svojím telom. My sami tak môžeme prispieť k zdraviu fyzickému aj emocionálnemu, k pozitívnemu vývoju tela a mysle a v neposlednom rade aj kráse. A hľadáme prostriedky, ako to dosiahnuť. Tým prostriedkom je nielen joga, ale aj iné aktivity každodenného života, ktoré nás dovedú bližšie k zdravému telu, k sebaakceptácii. Ak sa človek naučí napríklad riešiť problémy z úrovne pokoja, získa tým veľa,“ uviedla M. Hluchová a doplnila, čím učarovala joga jej: „Najskôr to bol pre mňa skvelý tréning tela, svojou jednoduchosťou a silou zároveň. Ale našla som aj stíšenie a pokoj. Stíšenie alebo zjednodušenie vnútorného sveta prinesie človeku uvoľnenie a lepšiu vnímavosť. Myslím si, že každý si v živote musí nájsť svoju cestu, pre každého platia iné pravidlá, nemôžeme prikázať nikomu, ako má žiť. Môžeme dať radu a hlavne príklad. V dnešnom uponáhľanom svete joga prináša skutočne veľa benefitov pre telo aj dušu.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 23. mája.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava