V Piešťanskom týždni 20/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2017, 08:13
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Radnica pokračuje v demagogických vyhláseniach

Radnica má analýzu, ktorá rieši záchranu piešťanského letiska! Túto informáciu zverejnil 17. mája na svojej webovej stránke piešťanský mestský úrad. V ďalšom texte hovorkyňa mesta Eva Bereczová rozvádza svoje myšlienky a podsúva ich obyvateľom spôsobom, ako keby nik iný z dvoch ďalších akcionárov (štát a trnavský vyšší územný celok) nemali o záchranu letiska záujem, nakoľko sa nedostavili na prezentáciu tejto analýzy na radnicu. Opak je však pravdou a zo strany radnice nejde o nič iné, len o demagogické vyhlásenia s cieľom zbaviť viny samú seba zo súčasného stavu letiskovej spoločnosti a očierniť zvyšných akcionárov.


Politické nominácie T. Hudcoviča narazili na odpor poslancov

Piešťanské mestské zastupiteľstvo, ktoré sa konalo vo štvrtok 18. mája, sa nieslo najmä v znamení za každú cenu presadiť svojvôľu niektorých poslancov združených v poslaneckom klube Spoločne pre Piešťany (SpP). Hneď v úvode rokovania exceloval Petr Veverka (SpP), ktorý i napriek jasnému stanovisku zastupiteľstva k spôsobe výstavby cyklochodníka do Vrbového sa snaží jeho rozhodnutie zmariť. V závere sa však prejavil i šéf SpP Tomáš Hudcovič. Ten pre zmenu za podpory svojho „spolupartajníka“ Juraja Brnu sa opäť snažil zasahovať do zloženia vedenia Trnavskej vodárenskej spoločnosti.


Poslanec sa vydáva za oficiálneho predstaviteľa mesta

Hoci sa zdá, že diskusiám o tom, kadiaľ povedie cyklochodník z Piešťan do Vrbového, je už koniec a na základe rozhodnutí štyroch samospráv ostávajú len rokovania o spôsobe jeho realizácie, sú aj jednotlivci, ktorí svoj odpor voči cyklochodníku v telese železnice stále nevzdávajú. Medzi najtvrdších neprajníkov tohto riešenia patrí poslanec mestského zastupiteľstva a člen zoskupenia Spoločne pre Piešťany, Petr Veverka. Ten svoj boj nevzdáva, a to i za cenu, že pri rokovaniach s úradníkmi ministerstva či Železníc Slovenskej republiky samého seba podvodne vydáva za oficiálneho predstaviteľa kúpeľného mesta.


Vrah Mareka Kalužu stál opäť pred súdom

Vrbovčan Róbert Reško stál opäť pred Okresným súdom v Piešťanoch. Vrah Mareka Kalužu, odsúdený dňa 21. 12. 2016 na 19-ročný pobyt vo väzení s najvyšším stupňom stráženia, sa v stredu 17. mája obhajoval nevinu v ďalšom prípade.


Tradičné ľudové remeslá aj so sprievodom a živými sochami

Kúpeľný ostrov v Piešťanoch ožil od piatka minulého týždňa až do nedele remeselníkmi. Za Váhom to žilo. Kováči dúchali do mechov, výrobcovia píšťal premazávali pištce, aby ľahšie pískali, košikári plietli ošietky na kváskový chlieb, rezbári kúzlili z lipového dreva ozdobné ušká na črpáky, drotári behali s krošňami, ženy čipkovali, hrnčiari točili kruhy, remenári upravovali dĺžku opaskov podľa objemu bruška zákazníka.

Noc múzeí v Piešťanoch aj s mystickou vílou Váhu a termálnych vôd

V Balneologickom múzeu Imricha Wintera v Piešťanoch prezentovali v rámci Noci múzeí a galérií v sobotu 20. mája nový múzejno-vzdelávací projekt s názvom Život pri rieke – rieka Váh a voda v živote človeka.


Vrbovskí gymnazisti bronzoví na celosvetovej olympiáde v americkom Hustone

Študenti Gymnázia Jána Baltazára Magina Vrbové –  Filip Tomáška a Adrián Páleš si z celosvetovej olympiády vedeckých projektov, ktorá sa konala v americkom meste Houston doniesli v konkurencii šesťdesiatich krajín sveta fantastické ocenenie! V kategórii Energy získali tretie miesto. Mladíci vymysleli cyklonabíjačku.


Bežci zo Základnej školy na Brezovej ulici majstrami Slovenska

O najväčší športový úspech v tomto školskom roku sa postarali vytrvalostní bežci Základnej školy na Brezovej ulici v Piešťanoch.  Chlapci sa v štafetovom behu 10×1000 metrov stali majstrami Slovenska!


Tablá maturantov i absolventov „zušky“ už zdobia výklady

Maturitné i absolventské tablá už zdobia výklady v centre Piešťan. Minulý – akademický týždeň využili maturanti z Gymnázia Pierra de Coubertina, ale aj Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch či nadstavbári zo Strednej odbornej školy Rakovice na posledné nasávanie vedomostí podľa maturitných zadaní. Ústne skúšky ich čakajú už v tomto týždni.

Piešťanskí plavci uspeli v Bratislave i Brne

Na bratislavských Pasienkoch sa v dňoch 6.-7. mája uskutočnili najväčšie plavecké preteky na Slovensku. Pri účasti približne 700 pretekárov z trinástich krajín a domácej špičky sa vynikajúco držali aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany. Na štartovacie bloky sa postavili plavci zo 64 klubov z Českej republiky, Belgicka, Veľkej Británie, Gruzínska, Chorvátska, Lotyšska, Litvy, Maďarska, Rakúska, Ruska, Srbska, Švajčiarska a domácich.

T. Páleníková pred ME: Určite nepôjdeme odohrať len zápasy v skupine

Až päť basketbalistiek Piešťanských Čajok si nedávno skončenú klubovú sezónu predĺži o reprezentačnú. Jednou z nich je opora klubu Terézia Páleníková, ktorá napriek tomu, že má 21 rokov, bude patriťk základným kameňom výberu trénera Mariána Svobodu pred júnovými majstrovstvami Európy v Českej republike.

Veľké Kostoľany vyhrali v Gbeloch a vedú piatu ligu

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Veľké Kostoľany porazili Gbely 3:1 a vedú priebežnú tabuľku piatej ligy, Moravany nad Váhom zdolali Prašník vysoko 7:1, Šípkové zase Madunice 5:3, Pečeňady vyhrali nad Bojničkami 4:0, Sokolovce zvíťazili nad Šterusami 6:1 a Kočín-Lančár zasa nad Pastuchovom 5:0.

Veľká cena Piešťany začiatkom prázdnin aj s novinkami

Piešťanské letisko bude opäť burácať motocyklami. Počas druhého júlového víkendu (7.–9. 7.) sa totiž uskutočnia motocyklové preteky Veľká cena Piešťany započítavané do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu. Prípravy na preteky sú už v plnom prúde a aké novinky majú organizátori z Piešťanského motocyklového klubu (PMK), nám prezradil jeho predseda Miloš Kluc.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj