Piešťanské tenistky desiatu medailu do zbierky nepridali

  • Šport / Tenis
  • 17. mája 2017, 13:04
  • Autor:Š. Gregorička

V tomto miléniu, teda od roku 2001, získalo tenisové družstvo žien TK Kúpele Piešťany v extralige deväť medailových umiestnení – jedno zlato (v roku 2002), päťkrát striebro a trikrát bronz. Jubilejnú desiatu medailu mohli pridať v tomto ročníku, no napokon skončili na štvrtom mieste.

Po víťazstvách nad Hlohovcom 4:3 a prehre so Slovanom Bratislava 0:5 podľahli Piešťanky v stretnutí o tretie miesto Slávii SPU Nitra 1:4. Škoda, že zverenky nehrajúceho kapitána Ivana Urama a jeho asistentky Michaely Hašanovej nezúročili výhodu domáceho prostredia, ktorú mali vo všetkých troch zápasoch.

V úvodnom s Hlohovcom vyhrala v dvojhre Alexandra Grácová nad Sujovou 7:6, 6:2, Michaela Kadlečková zdolala Mikulčíkovú 6:1, 6:2 a Zuzana Luknárová Svatíkovú 6:3, 6:3. Rozhodujúci štvrtý bol uhrala vo štvorhre dvojica Luknárová, Kadlečková. Semifinálový zápas s favorizovaným Slovanom Bratislava bol nad sily Piešťaniek, ktoré nevyhrali ani jednu z piatich dvojhier. V rozhodujúcom súboji o bronz so Sláviou SPU Nitra sa napokon rozhodlo tiež už v dvojhrách a štvorhry sa už nehrali. Jediný bod Kúpeľov získala Tatiana Šimová, ktorá zdolala Hradeckú 7:5, 7:5. V ďalších dvoch dvojhrách sa rozhodlo až v treťom sete, žiaľ, neúspešne pre Piešťanky. Kadlečková podľahla Petrovickej 4:6, 6:0, 3:6 a Luknárová Maluniakovej 6:2, 3:6, 1:6.

„Treba vyzdvihnúť aj bojovnosť hrajúcej trénerky Alexandry Grácovej, ktorá podľahla Pochabovej 4:6, 4:6, ako aj Emy Baraniakovej. Škoda, že sme nemali k dispozícii dve naše najvyššie postavené hráčky na súpiske, Magdalénu Rybárikovú a Danu Šumovú, ktoré dali prednosť účinkovaniu na turnajoch v zahraničí. S nimi by sme medailu určite získali,“ povzdychol si po skončení zápasu s Nitrou I. Uram. „Treba však uznať, že súperky boli o čosi lepšie ako my, a pogratulovať im. Napriek tomu by som sa rád poďakoval dievčatám za bojovnosť a vzornú reprezentáciu klubu počas všetkých zápasov, trénerkám Miške Hašanovej a Alexandre Grácovej za spoluprácu a klubu za výbornú organizáciu stretnutí,“ dodal nehrajúci kapitán.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 16. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek