Na Dni športu vo Vrbovom aj simultánka so šachovým veľmajstrom

  • Spravodajstvo
  • 17. mája 2017, 14:25
  • Autor:Viera Dusíková

Vo Vrbovom sa v sobotu 13. mája uskutočnil pilotný ročník akcie Deň športu. Zápasy v stolnom tenise, basketbale, hokejbale, florbale, futbale, vybíjanej, ale aj exhibičné vystúpenie šachového veľmajstra Slovenskej republiky Jána Markoša proti viacerým vrbovským šachistom sa uskutočnili na športoviskách Základnej školy na Komenského ulici. Len šach sa hral v aule Gymnázia Jána Baltazára Magina.

Pre najmenšie deti mali Vrbovčania pripravené nafukovacie hrady, na bezpečnosť športovania dohliadali členky Slovenského Červeného kríža (SČK). Jednotlivé športové aktivity si organizovali samotní hráči klubov, ktoré vo Vrbovom pôsobia. „Mali sme tu stolnotenisový turnaj amatérov aj aktívnych hráčov, nasledoval basketbalový turnaj i súťaže zručnosti, florbalový zápas so súťažami zručnosti, futbalový aj hokejbalový turnaj. Veľmajster republiky J. Markoš hral proti viacerým členom vrbovského šachového klubu,“ povedal organizátor podujatia Branko Remiáš z útvaru športu a kultúry Mestského úradu vo Vrbovom. K zdravotníčkam Marte Petríkovej i Daniele Bielikovej sa pripojila aj riaditeľka školy Viera Hankócyová. „Som veľmi spokojná s priebehom turnaja, naši žiaci pobrali všetky poháre víťazov,“ hrdila sa riaditeľka.

Zo šachistov sa najviac darilo skúsenému Miroslavovi Blatnickému, ktorý simultánku proti 31-ročnému veľmajstrovi vyhral. S Markošom remizovali Peter Podjavorinský a Ivan Mikudík. „Priniesol som pohár aj pre najlepšieho skákača, pretože jeden šachistom zvýšil,“ smial sa do športového odevu oblečený na bicykli jazdiaci medzinárodný porotca v boxe, Vrbovčan René Just. „Ja som sa prišla pozrieť, ako hrá moja sestra Sofy vybíjanú,“ prezradila malá dievčinka Lilian Čechvalová z Vrbového.

Šachový veľmajster Ján Markoš hral súčasne proti viacerým hráčom ZŠK Vrbové.

Našťastie, Deň športu plynul pokojne, v dobrej nálade, počasí aj pohode. Zdravotníčka zaznamenali len jeden menší úraz. „Ošetrili sme dievča po údere plastovou hokejkou. Stačilo len priložiť chladný obklad na boľavé miesto,“ skonštatovali členky SČK.

A ako zhodnotil akciu mesta jej organizátor? „Cieľom projektu bolo priblížiť obyvateľom Vrbového aj tým, ktorí nešportujú, kde všade môžu vyvíjať aktivity a kde môžu svoje ratolesti prihlásiť do krúžkov. Sníval som, že raz spravím takýto projekt. Účasť na prvom ročníku býva vždy slabšia, ale zatiaľ to vyzerá nádejne. Potrebujem naučiť ľudí, že takáto akcia tu vždy v máji bude. Už teraz mám nové vízie, ako to celé vylepšiť,“ skonštatoval B. Remiáš, zakladateľ vrbovského stolnotenisového a hokejbalového klubu a tiež hokejbalovej ligy troch okresov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 16. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela