Dôležité víťazstvo v boji o medaily

  • Vodné pólo / Šport
  • 17. mája 2017, 15:11
  • Autor:th

Piešťanské vodné pólistky sa zúčastnili štvrtého turnaja prvej ligy SR žien v Bratislave. Postupne odohrali zápasy s družstvami z Košíc, Bratislavy a Vrútok. Piešťanky dokázali poraziť len Vrútky a v tabuľke im patrí aktuálne tretia priečka.

■ KVP Kúpele Piešťany – ŠK Olympia Košice 7:11 (1:3, 0:2, 3:1, 3:5)

Góly KVP: Kolárová 3, Juricová 2, K. Klampárová, Sedláková

Zápas bol zo začiatku opatrný z oboch strán. Favorizované hráčky košického klubu nepremenili niekoľko príležitostí v úvode duelu, ale aj tak skóre postupne narastalo v prospech favorita. Hra však bola vyrovnaná a postupne sa vyrovnávalo aj skóre. V predposlednej minúte zápasu bol stav 7:9 a Piešťanky mali výhodu presilovej hry, ktorú však nevyužili, a hneď z protiútoku skórovali Košice a rozhodli o osude stretnutia. V zápase rozhodli legionárky v zostave súpera, jedna z maďarských hráčok strelila až deväť gólov. Košice si tak udržali neporaziteľnosť a v doterajšom priebehu súťaže nestratili ešte ani bod.

■ KVP Kúpele Piešťany – Slávia UK Bratislava 3:12 (1:3, 0:1,
2:5, 0:3)

Góly KVP: Kolárová 2, Sedláková

Stretnutie bolo vyrovnané len v prvej päťminútovke, potom Bratislavčanky strelili prvý gól a začali využívať svoje skúsenosti. Až na jednu hráčku hrali v zostave s reprezentantkami, čo sa odzrkadlilo na hre aj na skóre. Mladým hráčkam z Piešťan nedali žiadnu šancu na dobrý výsledok.

■ KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 8:6 (2:1, 3:1, 2:1, 1:3)

Góly KVP: Rusznáková 4, Juricová 2, Budková, Kolárová

Zápas bol súbojom o tretie miesto v tabuľke. Hra mala od úvodu dobré tempo, útoky sa striedali na oboch stranách, ale brankárky boli pozorné. Zónová obrana hráčok Piešťan fungovala dobre, súperky sa dostávali do šancí len sporadicky a so strelami z diaľky si dobre chytajúca piešťanská brankárka poradila. Až v záverečnej štvrtine Vrútky využili poľavenie hráčok KVP Kúpele a aspoň znížili skóre zápasu, ktorého rozdiel bol už päťgólový.

Zostava KVP Kúpele Piešťany:


Stručková – Budková, K. Klampárová, Sedláková, Rusznáková, Kolárová, M. Klampárová, Juricová

V priebežnej tabuľke je na čele ŠK Olympia Košice pred Bratislavou a KVP Kúpele. Nasledujúce kolo sa bude hrať v Piešťanoch 27. a 28. mája.

Tréner Piešťaniek Ján Baranovič zhodnotil hru a výsledky družstva takto: „Pred začiatkom turnaja sme sa s kolegom Petrom Julínym obávali, ako bude naša hra vyzerať, pretože nám chýbali hráčky zo zdravotných, ale i z rodinných dôvodov. S radosťou môžeme konštatovať, že aj hráčky, ktoré v doterajšom priebehu súťaže striedali a mali menej príležitostí, nesklamali a postarali sa o kvalitné zápasy. S súboji s Bratislavou sme doplatili na neskúsenosť, ale nedá sa povedať, že by sa naše hráčky nesnažili a nebojovali o lepší výsledok, ale jednoducho na súperky o päť-šesť rokov staršie ešte ‚nevyzreli‘. Momentálne sme na bronzovej priečke, stále si môžeme ešte polepšiť, ale pre omladený káder je dôležité získať skúsenosti a hrať takéto zápasy. Ak prichádzajú aj víťazstvá a posúvame sa v tabuľke postupne vyššie, znamená to pre nás nielen radosť, ale aj poznanie, že naše úsilie a trénovanie má zmysel.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 16. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav