V nominácii reprezentácie pätica z piešťanského klubu

  • Šport / Basketbal
  • 10. mája 2017, 08:40
  • Autor:th

Nový reprezentačný tréner slovenských basketbalistiek Marian Svoboda oznámil minulý týždeň širšiu nomináciu na prvú fázu prípravy smerom k júnovým majstrovstvám Európy (16.-25. júna) v Českej republike. V 15-mennom zozname figuruje až päť hráčok z kádra Piešťanských Čajok – Angelika Slamová, Terézia Páleníková, Nikola Dudášová, Sabína Oroszová a Rebeka Mikulášiková. Asistentom nového reprezentačného trénera navyše bude Richard Kucsa, ktorý je v Čajkách asistentom trénera Martina Pospíšila.

Prvý blok prípravy sa začne v sobotu 6. mája v Lučenci, kde reprezentantky budú trénovať až do 18. mája. Potom ich čakajú dva prípravné zápasy v Belgicku 20. a 21. mája. O tri dni sa opäť stretnú v Lučenci, kde 25. a 26. mája absolvujú prípravné duely s Gréckom. Po dvojdňovom voľne odcestuje tím na štyri dni do Brna. Druhého júna odohrá ďalšie stretnutie s výberom Českej republiky v Trutnove, o deň neskôr bude odveta v Prahe.

Pred odchodom do dejiska šampionátu si Slovenky zmerajú sily ešte 9. a 10. júna v Maďarsku s domácou reprezentáciou. Posledný zraz je naplánovaný do Bratislavy na 13. júna. O deň neskôr odcestuje výprava do Hradca Králové, kde Slovenky 16. júna o 15.00 h čaká prvý duel B-skupiny s Tureckom.

Nominácia ženskej reprezentácie SR na prvú fázu prípravy na ME v Lučenci – rozohrávačky: Barbora Bálintová, Zuzana Žirková (obe Good Angels Košice), Nikola Dudášová, Angelika Slamová (obe Piešťanské Čajky), krídelníčky: Lucia Kupčíková (Good Angels Košice), Alexandra Baburová, Miroslava Mištinová (obe MBK Ružomberok), Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Katarína Tetemondová (Mann Filter Zaragoza/Šp.), pivotky: Anna Jurčenková (Good Angels Košice), Rebeka Mikulášiková, Sabína Oroszová (obe Piešťanské Čajky), Veronika Remenárová (KP Brno/ČR), Marie Růžičková (Umana Reyer Benátky/Tal.), Romana Vyňuchalová (ŠBK Šamorín)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 9. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava