Podvodní predajcovia v uliciach kúpeľného mesta

  • Spravodajstvo
  • 10. mája 2017, 08:35
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Pozor na pouličných predajcov v Piešťanoch s tovarom zdanlivo za výhodné ceny. Nejde o dobrú kúpu, ale práve naopak, týmto predajcom nejde o nič iné, len ako podviesť a obrať o peniaze. Pohybujú sa v skupinách, i keď zdanlivo pôsobia ako jednotlivci. Svoj scenár majú starostlivo vymyslený a po zakúpení tovaru zmiznú skôr, ako vám dôjde, že ste sa dali poriadne dobehnúť.

Len prednedávnom sme vás informovali o podvodníkoch stopujúcich na diaľnici D1, ktorí dôverčivým motoristom vnucujú svoj umelo vytvorený smutný príbeh a za protihodnotu bezcenných šperkov mámia finančné prostriedky.

Partiu podvodných pouličných predajcov sme minulý týždeň zaznamenali aj na pešej zóne v centre Piešťan. Pohybovali sa v trojici, jeden muž, s ním dve ženy, a ponúkali tovar rôzneho spotrebného charakteru. Na prvý pohľad zdanlivo značkový a za absolútne „výhodnú“ cenu. Techniku predaja na to majú ako vystrihnutú z učebnice pre „šmejdov“. Ak sa s nimi dáte do reči, ich komunikačné schopnosti vás dokážu o poriadnu hŕbu peňazí pripraviť.

Preto v tomto prípade, ak vás niekto na ulici osloví a začne ponúkať tovar vraj za zaručene veľmi priaznivú cenu, v rozhovore ďalej ani nepokračujte. Jednak takýto pouličný predaj je v uliciach kúpeľného mesta zakázaný a k takémuto spôsobu predaja mimo „kamenných“ obchodov z dôvodu ochrany spotrebiteľov mesto vyčlenilo iba priestory tržnice. No tiež z dôvodu, že nejde o nič iné, iba o rafinovaný spôsob, ako vás doslovne okradnúť.

„Zadržať ich nie je jednoduché. Pohybujú sa obozretne a navzájom na seba dávajú pozor. Mestská polícia nemá zákonné oprávnenie pôsobiť v civilnom oblečení, a tak keď zbadajú naše uniformy, prípadne služobné auto, okamžite zmiznú,“
vysvetlil nám náčelník mestskej polície Marcel Mihalik.

O tom, že má šéf piešťanských policajtov pravdu, sme sa presvedčili aj my. Vo chvíli ako trojica predajcov zaregistrovala, že si ich fotíme, stratili sa v priľahlých uličkách. V centre mesta ich už nedokázala objaviť ani nami privolaná hliadka mestských policajtov.

Organizovaná skupina podvodníkov sa v minulom týždni pohybovala i v neďalekej Trnave. Tentoraz si na vlastné obohacovanie vymysleli charitatívnu zbierku v prospech nejestvujúcej organizácie. Ich pohyb zaregistrovala i kamera trnavskej mestskej televízie, a keď si to podvodníci všimli, okamžite sa dali na útek.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 9. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel