V Piešťanskom týždni 18/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. mája 2017, 08:03
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Národná kultúrna pamiatka je v dezolátnom stave, zodpovedných to nezaujíma

Začiatok kúpeľnej sezóny v Piešťanoch je už predo dvermi a Kolonádový most i naďalej špatia prázdne obchodné prevádzky. O jeho žalostnom technickom stave vypovedá aj kvapľová výzdoba vytvorená dažďovou vodou z vyplavovaného vápenca betónovej konštrukcie tejto národnej kultúrnej pamiatky. Ak si vedenie mesta i naďalej architektonický skvost nebude všímať, z priestoru pod mostom sa celkom určite vytvorí prvá jaskyňa s bohatou kvapľovou výzdobou, ktorá vznikla len vďaka nevšímavosti zodpovedných.

Podvodní predajcovia v uliciach kúpeľného mesta

Pozor na pouličných predajcov vPiešťanoch s tovarom zdanlivo za výhodné ceny. Nejde o dobrú kúpu, ale práve naopak, týmto predajcom nejde o nič iné ako podviesť a obrať o peniaze. Pohybujú sa v skupinách, i keď zdanlivo pôsobia ako jednotlivci. Svoj scenár majú starostlivo vymyslený a po zakúpení tovaru zmiznú skôr, ako vám dôjde, že ste sa dali poriadne dobehnúť.

Radnica sa správa ako agresívny developer

Májové valné zhromaždenie piešťanskej letiskovej spoločnosti je predo dvermi a osud tejto leteckej tepny kúpeľného mesta je stále nejasný. A práve stretnutie troch akcionárov v tomto mesiaci má rozhodnúť o jej ďalšom osude. Aspoň tak to avizoval po novembrovom valnom zhromaždení zástupca väčšinového akcionára a zároveň predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš.


Amaterizmus pri riadení bytového podniku naberá na intenzite

Konateľ mestskej eseročky Bytový podnik Piešťany, Pavol Vermeš, zorganizoval stretnutie dôverníkov bytových domov, v ktorých táto spoločnosť vykonáva správcovskú činnosť, za účelom predstavenia novej počítačovej aplikácie, ktorá má odľahčiť administratívu bytového podniku. Aplikácia má zároveň maximálne sprehľadniť činnosti, ktoré svojim zákazníkom bytový podnik poskytuje a informácie o nich priniesť až do ich domácností. Stretnutie sa uskutočnilo v stredu 3. mája v mestskej knižnici a dopadlo fiaskom. Z celkového počtu viac ako sto domových dôverníkov.

Na „mojmírke“ zmaturovali všetci kuchári aj čašníci!

Praktickú maturitu zvládli úspešne všetci  kuchári aj čašníci Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch.   Nielen Semafor, ale aj hotel Grand v Slovenských liečebných kúpeľoch či ďalšie dve piešťanské reštaurácie boli dejiskom skúšky, ktorá preverila  schopnosti štvrtákov odetých v kuchárskych rondonoch i čašníckych odevoch. Pripravili hosťom také lahôdky, o akých sa iba sníva. Mlsné jazýčky si prišli na svoje.  Aj servírovanie bolo v gala štýle. Témy si každý študent vylosoval. V utorok 2. mája a v stredu 3. mája zmaturovalo spolu dvadsať kuchárov a dvanásť čašníkov.


Najskôr kameň meditácií, potom maľované mapy

V Sade A. Kmeťa pribudol minulý týždeň Kameň k meditácií – travertínové dielo sochára Karla Prantla. Previezli ho od hotela Thermia a osadili na okraj parku, neďaleko  Skleného mosta.  


Pouličné mačky z Piešťan budú opäť kastrovať

Útulok Piešťany prednedávnom uspel pri žiadosti o mestskú dotáciu na kastráciu voľne žijúcich mačiek na sídliskách. Radnica im na tento účel odsúhlasila finančnú pomoc vo výške 800 eur. Kastračný program teraz začínajú na území kúpeľného mesta uskutočňovať.

Vrbovské podzemie ukrýva mnoho príbehov z vojny

Mnohé prenasledované rodiny sa v časoch druhej svetovej vojny všemožne snažili ukryť pred nacistickým terorom a deportáciami do pracovných a koncentračných táborov, ktoré vo väčšine prípadov znamenali poslednú životnú zastávku. Inak to nebolo ani v mestečku pod šikmou vežou. Aktivistom z facebookovej stránky Vrbové Online sa podarilo nazrieť do tajných pivničných priestorov, ktoré zachránili život vinárovi Eugenovi Herzogovi.

Futbalové kluby žiadajú v piatej lige štrnásť mužstiev

Z dôvodu „havarijného“ stavu Z dôvodu „havarijného“ stavu piatej futbalovej ligy, skupina Západ, sa pred časom uskutočnilo stretnutie zástupcov klubov a funkcionárov futbalového zväzu. Súťaž má totiž iba dvanásť účastníkov a najmä celky z trnavskej oblasti začali čoraz častejšie vyhlasovať, že takto hrať nechcú. Piatej lige reálne hrozil zánik, s čím na futbalovom zväze nesúhlasia.


Veľké Kostoľany sú už prvé, výhru Krakovian riadil štvorgólový Šurin

Regionálne futbalové súťaže pokračoval počas víkendu ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Veľké Kostoľany sa po víťazstve nad Šaštínom- Strážami dostali na prvé miesto piatej ligy, Krakovany rozstrieľali Križovany zásluhou štyroch gólov Šurina 6:1, Dubovany zdolali Madunice 4:2 a Moravany nad Váhom v derby zápase Banku 2:1.

Kraľujú Cibulková, Drahovská i Čajky

Počas sobotňajšieho slávnostného galavečera Osobnosť mesta Piešťany, ktorý sa uskutočnil v Dome umenia, boli ocenení aj najúspešnejší športovci mesta vo viacerých kategóriách. Medzi dorastencami zvíťazila triatlonistka Lýdia Drahovská, v kategórii dospelých tenistka Dominika Navara-Cibulková, Piešťanské Čajky sa stali opäť najlepším kolektívom, zaslúžilým pracovníkom v športe je Ján Ballay z ŠPK Kúpele Piešťany a veslára Lukáša Babača vybrala verejnosť hlasovaním na internete ako najobľúbenejšieho športovca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava