Kraľujú Cibulková, Drahovská i Čajky

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. mája 2017, 13:24
  • Autor:T. Horký

Počas sobotňajšieho slávnostného galavečera Osobnosť mesta Piešťany, ktorý sa uskutočnil v Dome umenia, boli ocenení aj najúspešnejší športovci mesta vo viacerých kategóriách. Medzi dorastencami zvíťazila triatlonistka Lýdia Drahovská, v kategórii dospelých tenistka Dominika Navara-Cibulková, Piešťanské Čajky sa stali opäť najlepším kolektívom, zaslúžilým pracovníkom v športe je Ján Ballay z ŠPK Kúpele Piešťany a veslára Lukáša Babača vybrala verejnosť hlasovaním na internete ako najobľúbenejšieho športovca.

Dorastencom kraľovala triatlonistka Drahovská


Medzi dorastencami mala najúspešnejší rok triatlonistka Lýdia Drahovská, ktorá sa len pár hodín pred galavečerom stala majsterkou Slovenska. V roku 2016 dosiahla viacero výborných výsledkov a patrí medzi najväčšie slovenské talenty v tomto športe. „Hneď, ako som zistila, že odovzdávanie cien primátora bude prebiehať trošku inak ako doposiaľ, veľmi som sa na vyhlásenie tešila. O tom, že som bola navrhnutá ako najlepší mládežnícky športovec som sa dozvedela už o niečo skôr. Som veľmi rada, že Piešťany zaujal aj taký zaujímavý šport, akým je triatlon. Viem, že vyberanie muselo byť ťažké, keďže v Piešťanoch je veľa talentovaných športovcov. O to viac si svoje ocenenie vážim a takisto je pre mňa motiváciou na neustále zlepšovanie sa a reprezentovanie nášho mesta. Galavečer bol zorganizovaný skvele a nápadito a myslím si, že všetci, čo sa ho zúčastnili, so mnou budú súhlasiť. Dúfam, že sa bude v tejto tradícii pokračovať aj na budúci rok,“ povedala L. Drahovská.

■ Dorastenci: 1. Lýdia Drahovská – triatlon

2.-10. Michal Jurčo – kajak, Jakub Klčo – ragby, Adam Masár – lyžovanie, Sára Niepelová – plávanie, Zuzana Oravcová – vodné lyžovanie, Lenka Paulíková – plávanie, Samuel Podhradský – kajak, Daniel Rybanský – kajak, Andrea Slabá – šach

Cibulková predčila Metelku


Úspechmi doslova nabitá bola kategória dospelých športovcov. Mimoriadne úspešný rok mali paracyklista Jozef Metelka, tenistka Dominika Navara-Cibulková, veslár Lukáš Babač či wakeskaterka Zuzana Vráblová. Ocenenie však napokon získala D. Navara-Cibulková, ktorá dosiahla v roku 2016 senzačný úspech víťazstvom na turnaji majsteriek v Singapure. Ocenenie prišla za Dominiku prebrať jej mama Katarína, nakoľko sa slovenská tenisová jednotka práve pripravuje na turnaj v Madride. „Dominika sa dostala k tenisu aj vďaka tej úžasnej športovej klíme, ktorá vládne v Piešťanoch, a preto prajem Piešťancom, aby sa podpora športu z tohto mesta nevytratila a vyrastali tu aj naďalej úspešní slovenskí aj svetoví športovci,“ uviedla na slávnostnom galavečere bývalá poslankyňa mestského zastupiteľstva v Piešťanoch K. Cibulková.

■ Dospelí: 1. Dominika Navara-Cibulková – tenis

2.-10. Lukáš Babač – veslovanie, Tadeáš Drahovský – triatlon, Veronika Kolníková – plávanie, Lukáš Lacko – tenis, Jozef Metelka – cyklistika, Richard Vančo – veslovanie, Zuzana Vráblová – vodné lyžovanie, Gabriela Žitňanská – hokej, Martin Žlnay – atletika

Basketbalistky opäť najlepšie


V kategórii najúspešnejších športových kolektívov opäť kraľovali basketbalistky Piešťanských Čajok, ktoré v roku 2016 obhájili strieborné medaily v ženskej extralige, čo koniec-koncov dokázali už po tretí raz, keď v nedávno skončenej sezóne opäť skončili na druhom mieste. Nakoľko väčšina hráčok i členov realizačného tímu má aktuálne reprezentačné povinnosti, cenu prišla prevziať generálna manažérka Bronislava Borovičková: „Veľmi si toto ocenenie vážime a v prvom rade musím poďakovať prezidentovi klubu Miroslavovi Nerádovi, bez ktorého by žiaden z doterajších úspechov nebol možný. Takisto celému realizačnému tímu, ktorý odviedol veľmi dobrú prácu a, samozrejme, našim hráčkam, ktoré patria k najlepším na Slovensku. Svedčí o tom aj to, že ich je aktuálne päť v ženskej reprezentácii. Rovnako by som chcela poďakovať našim fanúšikom, ktorí nás podporujú, a sme radi, že Piešťany sa stali basketbalovým mestom. Je to pre nás záväzok prinášať do mesta rok čo rok kvalitný basketbal a nepoľavovať na ambíciách.“

■ Kolektív: 1. Piešťanské Čajky – basketbalistky,
2. dievčatá z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany, 3. kolektív mládežníckych družstiev Tenisového klubu Kúpele Piešťany

Cenu si odniesli aj Babač či Ballay


Zaslúžilým pracovníkom v športe sa stal tréner a zaslúžilý pracovník v plávaní Ján Ballay z ŠPK Kúpele Piešťany. „Dovoľte mi, aby som sa aj ja poďakoval za ocenenie, ktoré som získal. Nie je to len moje ocenenie, ale celého klubu. Je to už 83 rokov, čo plávanie v Piešťanoch funguje. Preto by som chcel poďakovať všetkým, ktorí sa na tom podieľajú, a takisto Mestu Piešťany za pomoc,“ povedal vo svojej reči J. Ballay.

■ Tréner a zaslúžilý pracovník v športe: Ján Ballay – zaslúžilý pracovník v plávaní – ŠPK Kúpele Piešťany

V kategórii Najobľúbenejší športovec rozhodli o víťazovi fanúšikovia, ktorí mohli hlasovať na internete. Verejnosť si za svojho víťaza zvolila momentálne najlepšieho slovenského veslára Lukáša Babača. Ten sa však na slávnostnom oceňovaní nemohol zúčastniť, nakoľko práve absolvoval preteky v Srbsku. Cenu zaňho prišla prevziať jeho priateľka Veronika.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 9. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav