Vznášadlá opäť na Lodenici

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. mája 2017, 09:50
  • Autor:ts

Po úspešne obnovenej tradícii organizovania vodno-motoristických športových podujatí na piešťanskej Sĺňave sa členovia Klubu vodného motorizmu a vodných športov (KVMVŠ) opäť rozhodli zorganizovať Majstrovstvá Európy vznášadiel o Veľkú cenu Slovenska 2017.

Súťaž, ktorá sa uskutoční v dňoch 12.-13. augusta, bude tretím kolom zo štvordielneho seriálu majstrovstiev Európy, ktoré sa uskutočnia v anglickom Allertone, francúzskom Grez-Neuville a finálovom kole v nemeckom Saalburgu. Účasť potvrdili už jazdci z Nemecka, Francúzska, Švédska, ale aj Rakúska, Česka a, samozrejme, domáceho Slovenska.

Organizátori nezabudli ani na divákov, pre ktorých opäť pripravujú zaujímavý sprievodný program. Tentoraz bude rozšírený o propagačné jazdy rýchlostných motorových člnov Classic boats jazdcov z Nemecka, Čiech, ale aj slovenskú legendu vodného motorizmu Ladislava Herbanského. Preteky Classic boats si môžu fanúšikovia pamätať zo 70. a 80. rokov, keď klub KVMVŠ organizoval Modrú stuhu Piešťan. Predstavia sa, samozrejme, aj vodní lyžiari Klubu vodného lyžovania a vodných športov Piešťany, tešiť sa môžeme na mnohé ďalšie atrakcie ako „lietanie“ nad vodou Aquafly, čo si bude možné i vyskúšať, a na areál pre detských fanúšikov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava