Vysoká prehra hádzanárov MHK v Martine

  • Šport / Hádzaná
  • 3. mája 2017, 13:26
  • Autor:Š. Gregorička

Prvú polovicu nadstavbovej časti prvej ligy, skupina o 1.-4. miesto, zavŕšili hádzanári MHK Piešťany v Martine. Hráčom tamojšieho MhaK podľahli vysoko 25:36 a na svoje konto si pripísali druhú tohtosezónnu prehru.

Martinčania, ktorých dokázali Piešťanci v základnej časti dvakrát zdolať, hýrili od začiatku zápasu aktivitou. Výborne bránili, čím nútili zverencov trénera Martina Nedorosta k chybám, a ich nepresnú streľbu trestali gólmi z rýchlych protiútokov. V 9. min viedli domáci 6:1 a šesť minút pred prestávkou už o deväť gólov v pomere 17:8. V závere polčasu sa hosťom podarilo aspoň znížiť na 12:19.

Po zmene strán hádzanári MHK vďaka úspešným strelám Majerníka a Strižinca znížili na rozdiel piatich gólov, ale domáci hráči zvýšili obrátky a v 47. min viedli už o pätnásť gólov (31:16). Hosťom sa v tom čase podarilo streliť za 13 minút jediný gól, ktorého autorom bol Lukáš Halo. Záver zápasu sa už len dohrával a Piešťancom sa vďaka dvom gólom Vlada a jednému Salvatu podarilo vysokú prehru aspoň skorigovať.

„V Martine sme nastúpili bez viacerých opôr, kým domáci hrali v najsilnejšom zložení. Hneď od začiatku na nás „vyleteli“ a my sme kopili chyby v útoku aj v obrane, kde sme nepomohli brankárom. Domáci si rýchlo utvorili pohodlný náskok, ktorý ich upokojil, a hrali si svoju hru. Škoda druhého polčasu, v ktorom sme znížili na rozdiel piatich gólov. Namiesto toho, aby sme zápas zdramatizovali, dovolili sme domácim navýšiť skóre vo svoj prospech až na jedenásťgólový rozdiel,“ zhodnotil duel piešťanský kouč M. Nedorost.

■ MhaK Martin – MHK Piešťany 36:25 (19:12)

Góly MHK: Halo 7, Majerník 6, Strižinec a Salvata po 4, Vlado 3, Macek 1

Zostava Piešťan: Kapša, Kosák – I. Matejovič, Halo, Strižinec, Majerník, Salvata, Macek, Stano, Kotula, Vlado

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 2. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava