Rekonštruujú Kuzmányho ulicu pri parku

  • Spravodajstvo
  • 3. mája 2017, 09:45
  • Autor:am

Okrem dvoch aktuálne sa uskutočňujúcich rekonštrukcií ulíc v Piešťanoch sa od minulého týždňa vodiči stretávajú i s ďalším obmedzením v doprave. Mesto sa rozhodlo vylepšiť prístup k futbalovému štadiónu a basketbalovej hale a zrekonštruovať povrch Kuzmányho ulice.

Začiatkom minulého týždňa radnica po prvý raz informovala, že v prípade priaznivého počasia od stredy 26. do piatka 28. apríla obnovia zničený asfalt na Kuzmányho. „Je všeobecne známe, že v meste sa v súčasnosti uskutočňujú rekonštrukcie dvoch komunikácií, Ulice Andreja Hlinku a Sládkovičovej ulice. Vedenie mesta, vzhľadom na prítomnosť dodávateľov s rovnakým predmetom prác a vzhľadom k skutočnosti nadmerného až havarijného opotrebovania komunikácie na Kuzmányho ulici, sa rozhodlo zrealizovať verejnú obchodnú súťaž (VO) vo veci dodávateľa realizácie stavby ‚Oprava komunikácie ul. Kuzmányho‘ za účelom zistenia ceny opravy,“ uviedla na margo dôvodov rekonštrukcie Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany.

Napriek tomu, že kompletná rekonštrukcia tejto ulice bola poslancami zamýšľaná na rok 2018 či 2019, radnica sa bez ich vedomia rozhodla situáciu riešiť hneď. Vyhotovili projektantský rozpočet s technickým riešením opravy komunikácie, ktorý obsahuje aj predpokladanú hodnotu zákazky. „Boli oslovení dodávatelia so žiadosťou o cenovú ponuku. Vzhľadom k priaznivej víťaznej cenovej ponuke, ktorá bola v porovnaní s ponukou z roku 2016 z procesu VO Služieb mesta Piešťany o osemtisíc eur nižšia pri výrazne vyššej ploche v porovnaní 651 a 930 metrov štvorcových, v porovnaní cien v prepočte za meter štvorcový komunikácie 14,10 a 32,82 eur, vedenie mesta pristúpilo k uzatvoreniu zmluvy s víťazným uchádzačom – spoločnosťou SKANSKA SK,“ skonštatovala hovorkyňa. Kým v predchádzajúcom pláne by teda 651 metrov štvorcových stálo viac ako 21-tisíc, v súčasnosti mesto za 930 zrekonštruovaných metrov štvorcových vyplatí čosi vyše 13-tisíc eur.

Rozsah prác na oprave komunikácie spočíva v odfrézovaní povrchovej vrstvy asfaltu, spravení podkladovej vrstvy, výškovej úprave vpustí a položenia kompletného asfaltového koberca s pripojením na priľahké komunikácie. Realizáciou stavby má byť podľa mesta obyvateľom a návštevníkom umožnený dôstojný príjazd k obytnej zóne a do športového areálu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 2. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava