Na tenisovom Slovakia Cupe dominovali cudzinci

  • Šport / Tenis
  • 3. mája 2017, 09:55
  • Autor:Štefan Gregorička

Medzinárodný tenisový turnaj dorastu Slovakia Cup v Piešťanoch bol aj v tomto roku zaradený do druhej najvyššej svetovej kategórie – Grade 2. Aj vďaka tomu chodí každoročne do Piešťan veľa kvalitných hráčov z celého sveta. Škoda, že v posledných rokoch postupujú do záverečných bojov zväčša zahraniční hráči. Inak to nebolo ani teraz, keď na Slovensku zostalo len jedno prvenstvo.

Získala ho vo štvorhre dievčat Viktória Morvayová spolu s Češkou Denisou Hindovou. Tá sa prebojovala ako jednotka turnaja aj do finále dvojhry. Ďalšia Slovenka Barbora Matúšova prehrala v semifinále dvojhry s neskoršou víťazkou Jonesovou a vo štvorhre práve so svojou premožiteľkou podľahli vo finále česko-slovenskému páru Hindová, Morvayová.

Na tohtoročnom podujatí figurovali v súťažnom pavúku aj mená, ktoré sú známe z aktuálnych svetových rebríčkov. V súťaži chlapcov sa predstavili mladší súrodenci Rakúšana Dominica Thiema a Švajčiarky so slovenskými koreňmi – Belindy Benčičovej. Viac sa darilo Moritzovi Thiemovi. Brat nedeľňajšieho finalistu turnaja ATP v Barcelone skončil v Piešťanoch v treťom kole a mladší z rodiny Benčičovcov – Brian – vypadol v druhom kole. Obaja sa nepresadili so svojimi partnermi ani vo štvorhre.

Kým v minulosti sa piešťanskí hráči dostávali v turnaji až do záverečných kôl, v tomto roku si zahrala hlavnú súťaž v dvojhre z hráčov TK Kúpele len Tatiana Šimová. Tá však vypadla v prvom kole s Francúzkou Martynovou 7:5, 6:7, 1:6. Piešťanku mohla prehra s favorizovanou súperkou mrzieť, pretože po vyhratom prvom sete mala v druhom tri mečbaly. Nevyužila ich a v treťom hladko prehrala. Ďalšia členka TK Kúpele Kristína Mráziková sa predstavila iba vo štvorhre, no podobne ako Šimová sa aj ona rozlúčila so súťažou už v prvom kole. Na turnaji hral aj Adam Arbet z Empire Trnava, ktorý s tenisom začínal v Piešťanoch. Ani jemu sa nedarilo, pretože v dvojhre i vo štvorhre vypadol v prvom kole.

Napriek typickému aprílovému počasiu bol s priebehom turnaja spokojný aj jeho ITF Supervisor Emil Vrábel. „V piatok sa síce pre dážď vôbec nehralo, no to už sme mali za sebou odohraných väčšinu zápasov, takže priebeh turnaja to neohrozilo. Trochu sme potom zhustili program a v nedeľu sa museli hrať v dvojhre okrem plánovaných finálových aj semifinálové zápasy,“ vysvetlil nám zmenu pôvodného rozpisu E. Vrábel.

Finálové výsledky:


■ Dvojhra – dievčatá: Jonesová (Veľká Británia) – Hindová (Česko) 6:2, 6:7, 6:2, chlapci: Vrbenský – Styler (obaja Česko) 7:5, 6:3

■ Štvorhra – dievčatá: Hindlová (Česko), Morvayová (Slovensko) – Jonesová (V. Británia), Matúšová (Slovensko) 6:3, 6:1,

Chlapci: Styler, Vrbenský (Česko) – Marek, Michalski (Poľsko) 4:6, 7:5, 10:8

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 2. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava